RECENZIJA: Lenny Kravitz "Raise Vibration"

© Publicitātes foto

Ieraugot mūzikas ierakstu veikala plauktā jaunāko Lenija Kravica albumu, nācās pat rakņāties “vikipēdijā” (atmiņu kambari bija patukši), kad tad ticis izdots pēdējais šī savulaik slavenā amerikāņu mūziķa un vairāku “Grammy” balvu laureāta (četrus gadus pēc kārtas kā labākajam rokmūzikas izpildītājam) studijas ripulis.

Izrādījās, ka tas tiešām bijis pirms četriem gadiem izdotais “Strut”, kura popularizēšanai Kravics bija iegriezies arī Tallinā un Viļņā. Hmm, vai jums viņa pietrūka? Diez vai, taču, lai kā arī būtu, Lenija vienpadsmitais studijas albums ir pie mūsu namdurvīm. Ducis kompozīciju, kurās Kravica īpatnējais muzikālais rokraksts - roka un regeja krustojums - ir viegli nojaušams. Albums esot tapis pēc radošās krīzes pārvarēšanas. “Katrs nāca klāt ar savu viedokli, katram bija kaut kas sakāms par to, kas un kā tev jādara,” kādā intervijā klāstījis pats Kravics. “Beigās es patiešām jau biju apjucis no visa tā trokšņa, kas tika sacelts pēc albuma “Strut” izdošanas. Uz laiku ņēmu pauzi, jo vairs nezināju, ko un kā darīt. Nomierinājos un pēc kāda laika man sāka rādīties sapņi, kuros dzima jauna mūzika. Tas bija skaisti.” Pats Lenijs visu sakomponējis, pats visu iedziedājis, pats iespēlējis visus instrumentus utt., tikai žēl, ka nav pats izpircis arī visu tirāžu, jo “Raise Vibration” knapi ieticis “Billboard” Top 50, savukārt žurnāls “Rolling Stone” to apžēlojis ar trijnieciņu.

PAR. Ir jau simpātiski, ka kādus divus gadu desmitus Lenijs Kravics necenšas mainīties, bet spēlē to mūziku, kas pašam patīk. Šis un tas te ir arī atrodams, piemēram, dziesmas “We Can Get It All Together”, “It’s Enough” un it īpaši fancīgā “The Majesty Of Love” - to gan noteikti ir vērts noklausīties!

PRET. Šo albumu var klausīties, var neklausīties - neko nebūsiet ne ieguvuši, ne zaudējuši. Un tiešām šis vīrs savulaik radījis tādus hitus kā „It Ain’t Over ‘Til It’s Over”, „Rock And Roll Is Dead”, „I Belong To You”, „Fly Away”, „American Woman”, „Again”, superīgo „Where Are We Runnin’?” un citus? Neticas, kāds to būs izdarījis viņa vietā…

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.