Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Latvijā trīs dienas koncertēs metālisti no Irānas

© Publicitātes foto

Ar trim koncertiem Jelgavā, Liepājā un Rīgā šajās dienās viesosies “folk/doom metal” grupa „Tears Of Fire”, kas interesi rada jau ar tās pieraksta vietu – šī blice ir no Irānas.

"Tears Of Fire" ir salīdzinoši jauna grupa, ar īsu, bet diezgan iespaidīgu vēsturi. Tā dibināta 1998. gadā Teherānā, un spēlē kurdu “black metal”. Skaidrs, ka šāda mūzikas stila dēļ tai ātri sākas nepatikšanas ar policiju, jo valstīs, kurās reliģisku iemeslu dēļ nedrīkst spēlēt rokmūziku un pat to atveidojošos mūzikas instrumentus, tas var rezultēties ar miesassodu,

ieslodzījumu cietumā vai pat nāves sodu. Šobrīd gan “Tears Of Fire” ir savu skanējumu nedaudz mīkstinājuši, ja vien par to var saukt aiziešanu eksperimentālā “folk/doom metal” žanrā. Pie interesantajiem faktiem var minēt to, ka grupas dziesmu nosaukumi ir arābu valodā, grupas vokālists koncertos uzstājas basām kājām, kas saslēgtas dzelžos, bet grupas nostāja pret dzimtās zemes reliģiju un valsts pārvaldes režīmu ir ļoti noraidoša. Par šobrīd Vācijā bāzējošās grupas koncertiem: piektdien, 12. oktobrī, tas būs Liepājā, "Fontaine Palace", bet pēc tam Jelgavas "Melno Cepurīšu Balerijā" (13. oktobrī) un Rīgas "Depo" (14. oktobrī).