Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Akuratere aizsāk dziesminieku koncertu ciklu Latvijas 1. rokkafejnīcā

© F64

Šo ceturtdien, 11. oktobrī, ar Ievas Akurateres un Ilzes Gruntes koncertu Latvijas 1. Rokkafejnīcā Rīgā Austras biedrība aizsāk dziesminieku koncertu sēriju, aicinot ziedot "Austras istabas" izveidei un labiekārtošanai Liepājā, kā arī stāstot par leģendārās dziesminieces Austras Pumpures turpināšanos dziesmā un cilvēkos.

Kultūras pasākumu programmu jaunizveidotajā radošajā telpā "Austras istaba" Liepājā Ieva Akuratere un Ilze Grunte aizsāka jau aprīlī un tagad turpina ar šo koncertu sēriju Rīgā. Jāatgādina, ka Ieva Akuratere ir viena no pirmajiem Austrasbērniem, kura savulaik, vēl būdama Liepājas teātra aktrise, sāka dziedāt un uzstāties kopā ar Austru Pumpuri viņas pirmajos koncertos. "Liepājas teātrī pie režisora Oļģerta Krodera mācījos aktrises profesiju un pie Austras Pumpures - muzicēšanu, klausīšanos, saprašanu un dziedāšanu. Austriņa ir bijusi man tuva kā garīgā māmiņa. Viņa gribēja, lai cilvēkus apgaro dziesmu cēlais spēks un mācīja patiesumu, vienkāršību un cilvēcīgumu. Prieks, ka ir radīta tāda sakrāla vieta - Austras istaba, kurā viss turpinās, kur Austras mantojumu tālāk skandina viņas bērni, mazbērni un sekotāji," priecājas Ieva. Koncertprogrammā skanēs gan Imanta Kalniņa dziesmas, gan citu autoru kompozīcijas.


Radošā telpa “Austras istaba” atrodas mākslas galerijas “Romas dārzs” pagrabstāva telpās Liepājā, Zivju ielā. Verot durvis “Austras istabai”, biedrības pārstāvji un Austrasbērni vēlas pamazām veikt gan leģendārās dziesminieces kultūrvēsturiskā mantojuma apzināšanu, gan arī nodrošināt viņas aizsāktā darba turpinājumu - radīt vietu dziesmai un dzejai Liepājā, reizē arī apkopojot informāciju par dziesminieku tradīciju un aktualitātēm Latvijā. “Austras istaba” tika atklāta martā, bet plašākai publikai šobrīd tiek atvērta tikai pasākumu laikā vai iepriekš piesakoties.