Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

APRITĒ: Šonedēļ Rīgā atgriežas islandiešu "GusGus"

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 13. oktobrī, koncertzālē Palladium inteliģentas alternatīvās elektroniskās mūzikas cienītājus atkal priecēs islandiešu apvienība GusGus.

Šī grupa pastāv no 90. gadu vidus

Šī būs jau vismaz ceturtā reikjavīkiešu viesošanās Latvijā reize - iepriekš GusGus pie mums koncertējuši 2007. gada novembrī, 2012. gada martā (toreiz Ventspilī) un 2014. gada novembrī. Šoreiz grupa Rīgā uzstāsies šā gada februārī izdotā desmitā studijas albuma Lies Are More Flexible atbalsta tūres ietvaros. Šajā ripulī ir apkopotas astoņas introspektīvas, eiforiskas un progresīvas deju mūzikas stilā ieturētas kompozīcijas, no kurām puse ir instrumentālas. GusGus vienmēr eksperimentējuši ar dažādiem elektroniskās un deju mūzikas stiliem, un arī jaunajā albumā var atrast tik atšķirīgu stilistisko amplitūdu kā italo disco un progresīva hausmūzika.

Šī grupa pastāv no 90. gadu vidus. Savas pastāvēšanas laikā tā piedzīvojusi neskaitāmas (vai grūti saskaitāmas) izmaiņas sastāvā, un arī pēdējie gadi nav bijuši izņēmums - GusGus atstājis viens no islandiešu grupas dibinātājiem Stefans Stefensens. Līdz ar to no pirmsākumiem līdz pat mūsu dienām grupas rindās palicis vien komponists, producents un programmētājs Birgirs Torarinsons jeb Biggi Veira, kuram asistē pirms pāris gadiem par Islandes izcilāko popdziedātāju atzītais harismātiskais vokālists Daniels Agusts Haraldsons.

Pirms islandiešiem Rīgas koncertā uzstāsies arī iesildītāji, kuru vārdi pagaidām tiek turēti noslēpumā, bet pašu GusGus uzstāšanās sākums plānots ap pulksten 21. Labā (un mazliet pārsteidzošā) ziņa - biļetes vēl ir nopērkamas.