Stīvijs Vonders uzmundrina Glastonberiju

© Scanpix

Leģendārais amerikāņu mūziķis Stīvijs Vonders, pēc britu mediju domām, spējis tikt galā ar ļoti sarežģītu uzdevumu - viņam izdevies uzmundrināt Glastonberijas festivāla apmeklētājus pēc Anglijas izlases sāpīgā zaudējuma Vācijai Pasaules kausa izcīņas futbolā astotdaļfinālā.

S. Vondera uzstāšanās sākās tikai dažas stundas pēc futbola spēles beigām un pielika punktu 40. Glastonberijas festivālam. Mūziķim pietika takta sajūtas, lai gandrīz 80 000 fanu neatgādinātu par Anglijas futbola izlases bēdīgo likteni. Tā vietā 60 gadus vecais dziedātājs pavēstījis, ka vēlas godināt pirms gada aizsaulē aizgājušo Maiklu Džeksonu un kopā ar publiku nodziedājis M. Džeksona hitu Human Nature, vēsta AFP. Protams, skanējuši arī visi S. Vondera lielākie hiti ar I Just Called To Say I Love You priekšgalā, turklāt pēdējā festivāla dienā atkal bijuši citgad lietainajai Glastonberijai neraksturīgi labi laika apstākļi. "Tas bija labākais vakars manā mūžā. Nekad vēl nebiju kaut ko tik greznu redzējis, tas bija burvīgi. Lai gan man jau ir 74 gadi un es paliku nomodā līdz četriem no rīta, patiešām nejūtos noguris," savos iespaidos dalījies festivāla rīkotājs Maikls Īviss.

Viņš un viņa komanda bija parūpējusies arī par dažiem pārsteigumiem. Piemēram, sestdien negaidīti uzstājās austrāliešu popdīva Kailija Minoga, kuras līdzdalība festivālā iepriekš nebija izsludināta. Glastonberijā bija ieradies arī grupas U2 ģitārists The Edge, kurš kopā ar grupu Muse izpildīja kompozīciju Where The Streets Have No Names. Jāatgādina, ka slavenajam īru kvartetam nācās atsaukt savu dalību festivālā grupas līdera Bono veselības stāvokļa dēļ, un U2 tā arī palikusi viena no retajām mūsdienu supergrupām, kas nekad nav uzstājusies Glastonberijā. M. Īviss sarunā ar BBC izteicis cerību, kā kādreiz U2 tomēr ieraudzīs uz festivāla skatuves. Tiesa, nākamgad grupa plānojusi vasaru aizvadīt bez aktīvas koncertdarbības, savukārt 2011. gadā nenotiks pats Glastonberijas festivāls. "Tātad , iespējams, pēc trim gadiem," sacījis M. Īviss.

Policija vēstījusi, ka šāgada festivāls noritējis bez lieliem incidentiem - aizturēti tikai 112 cilvēku, no kuriem lielākā daļa bijusi izteiktā narkotiku reibumā. Notverti arī pāris zaglēni, kuri koncertu laikā tīrījuši apmeklētāju teltis. Piektdien divi cilvēki gan gāja bojā sirdstriekas dēļ, bet pavisam četru dienu laikā mediķu palīdzību meklējuši gandrīz 3000 cilvēku. Lielākā daļa no viņiem bija dabūjuši saules dūrienu.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais