Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Nicki Minaj "Queen"

© Publicitātes foto

Skaļš albuma nosaukums ar tikpat “skaļu” foto uz tā vāciņa – sevi par hophopa karalieni pasludinājusī trinidadiešu izcelsmes mūziķe Nikija Mināža, īstajā vārdā Onika Tanja Marāža, ar savu ceturto studijas ripuli līdusi vai no ādas ārā, lai tas nepaliktu nepamanīts.

Bet kā gan tas varētu palikt nepamanīts?! To apliecināja arī otrā vietā Amerikas topā (aiz cita repera Trevisa Skota), taču Mināža ar to nebija mierā, jo - viņa taču nebija pirmā! Sekoja skandalēšanās gan ar straumēšanas servisiem, gan kolēģiem, gan kritiķiem, gan apkārtējiem - šīs visas jezgas rezultātā pat brīžiem piemirsās, ka stāsta epicentrā tomēr ir albums. Kopumā te ir 19 kompozīcijas, kuras lielākoties orientētas uz hiphopu, taču ir arī pa kādam gabalam izteiktā “r&b” un/vai popa mērcē. Šim ierakstam novākts vesels viesmūziķu “dream team”, visus pat nenosaukt - Eminems, Lil Wayne, The Weeknd, Future, Ariana Grande, Foksija Brauna utt. Atsauksmes - lielākoties starp trim un četrām zvaigznēm.

PAR. Albums atbilst savam nosaukumam - šķiet, “Queen” tiešām ir sieviešu hiphopa etalons, grūti šajā nišā atminēties kādu labāku darbu. Iesākusi ar pārliecinošo “Ganja Burns” un turpinājusi ar efektīgo “Majesty”, kas ir sadarbības ar Eminemu un Labrinth auglis, Nikija šādā pat garā bliež arī tālāk. Ja kādu kompozīciju īpaši izcelt, tad tā varētu būt ar fankī ģitārām bagātinātā “Barbie Dreams”, kurā izmantoti Notorious B.I.G. hita “Just Playing (Dreams)” bīti, un klausītājs var uzzināt daudz jauna par Nikijas dzīves slavenajiem vīriešiem (nez, vai kāds ar viņu pēc šī te vēl gribēs pārgulēt?!). Ausīs aizķeras arī uzbrūkošā “Chun-Li” un it īpaši “LLC”, kurā Nikija demonstrē, ka repošanas ātrumā spēj sacensties pat ar pašu Eminemu. Vēl - “Hard White” un “Bed”.

PRET. Daži gabali ir slābani, daži (piemēram, “Chun Swae”) - pat ļoti slābani. “Lielisks albums ar desmit dziesmām, kas aizslēpts aiz nekārtīgi kopā sasviesta albuma ar 19 dziesmām,” raksta prestižais izdevums “Forbes”, norādot uz pārlieko albuma garumu (66 minūtes) un pārāk lielo dziesmu skaitu. Tam gan jāpiekrīt, “Queen” konsistenci varēja ierāmēt arī krietni īsākā formātā.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.