Džeks Vaits – ar "Inokentiju Mārplu", bez mobilajiem telefoniem

© Publicitātes foto

Koncertzālē “Palladium Rīga” jau rīt, 3. oktobrī, uzstāsies 12 (!) “Grammy” balvu ieguvējs Džeks Vaits.

Šīs nedēļas sākumā beidzot izvēlēti arī leģendārā rokmūziķa Džeka Vaita koncerta iesildītāji - par to mazliet negaidīti kļuvusi ne mazāk leģendārā (lokālā mērogā) pašmāju grupa “Inokentijs Mārpls”. Kā zināms, šī grupa tika izveidota jau tālajā 1985. gadā, kad tās nosaukums vēl bija “Aklā Zarna”, bet 1987. gadā tā pārdēvēta par “Inokentiju Mārplu”.

Grupas līderis Raimonds Lagimovs jeb Dambis gluži pamatoti tiek dēvēts par Latvijas pagrīdes mūzikas krusttēvu.

Kas attiecas uz bijušo grupas “The White Stripes” līderi Džeku Vaitu, tad viņš pie mums viesosies sava jaunākā albuma “Boarding House Reach” pasaules turnejas ietvaros. Martā iznākušais albums uzreiz kļuva par pārdotāko ASV, iekarojot “Billboard” Top 100 pirmo ailīti, saņemot arī sajūsminātas atsauksmes no kritiķiem, kuri izcēla mūziķa ambīcijas, mākslinieciskos eksperimentus un atkāpšanos no iepriekšējo ierakstu veiksmes formulas. Redzēt Džeku Vaitu tik mazā zālē kā “Palladium” ir ekskluzīva iespēja, tāpēc nav brīnums, ka koncerts īsā laikā tika izpārdots. Jāuzsver, ka Vaitam ļoti svarīgs ir tiešais kontakts ar publiku, tāpēc, pēc īpaša mākslinieka lūguma, Rīgas koncerts, tāpat kā arī citi tūres “Boarding House Reach” ietvaros notiekoši pasākumi, tiks aizvadīts bez mobilajiem telefoniem. “Pirms ierašanās koncerta norises vietā, visi telefoni, tāpat kā pārējās foto un video ierīces, tiks droši noglabātas “Yondr” somiņās, kas tiks atslēgtas pēc koncerta beigām. Telefons slēgtajā somiņā būs pie tevis visu koncerta laiku un nepieciešamības gadījumā somiņu būs iespējams atslēgt jebkurā laikā speciālajās “Yondr” telefonu zonās ēkas vestibilā,” informē koncerta organizatori.

Ieeja pasākumā no pulksten 19. “Inokentijs Mārpls” uzstāsies pulksten 20, bet Džeks Vaits uz skatuves kāps ap pulksten 21.

Svarīgākais