Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Markus Riva izdod savu personiskāko albumu

© f64

Latviešu mūziķis Markus Riva šodien, 20.septembrī izdevis piekto albumu savā kajerā ar nosaukumu "I Can", kurā apkopotas 11 oriģnāldziesmas angļu valodā. Katra dziesma ir stāsts no mūziķa pieredzes pēdējo 3 gadu laikā. Albuma tapšanā piedalījušies producenti no Latvijas, ASV un Ukrainas. Albuma tituldziesma, ar kuru Markus piedalījies arī LTV konkursā "Supernova", veltīta mūziķa mammai, kura pēdējo gadu laikā cīnījās ar vēzi.

Albumā "I Can" iekļautas arī "Supernovas" dziesmas "This Time" un "Take Me Down" akustiskā versija, kurā piedalās arī dziedātāja Dināra Rudāne. Pārējais albuma materiāls ir jauni un līdz šim vēl nedzirdēti skaņdarbi pop, r&b stilā.

"Dažas no dziesmām ir radušās tikai augusta beigās un septembra sākumā, izkonkurējot citus darbus, kurus iespējams, kādreiz iekļaušu kādā citā albumā", par jaunajām dziesmām stāsta Markus. "Katrā dziesmā ir kāds personisks stāsts un pārdzīvojums, lasot rindiņas un starp tām, klausītāji var vilkt paralēles ar notikumiem manā dzīvē. Radīt mūziku man nozīmē atstāt pēdas šajā pasaulē. Tas ir maģisks process, kurā es runāju par notikumiem savā dzīvē, bet tajā pašā laikā esmu pārliecināts, ka tā ir jutušies daudzi no mums."

No iepriekšējiem albumiem "I Can" atšķiras ar to, ka tas ir pats personiskākais mūziķa karjerā. "Esot savos 30, man ir vairāk drosmes runāt par to, ko jūtu, jo iepriekšējos albumos bieži domāju par to, vai klausītājs mani nepārpratīs. Es vairs nebaidos atzīt to, ka arī es raudu un mēdzu būt vājš - esmu izgājis cauri depresīvam posmam savā dzīvē, ne vienmēr esmu visiem smaidīgais un draudzīgais Markus. Arī no mūžīgā pozitīvisma es pats mēdzu nogurt. Jo īpaši pārdzīvojot vienu no smagākajiem brīžiem manā dzīvē - tuva cilvēka zaudēšanu", atzīst Markus.

Albuma radīšanā piedalījušies - Kaspars Ansons, Edgars Jass, Reinis Ašmanis, Gints Stankēvičs, Jānis Kalve, Dināra Rudāne, Edgars Krastiņš, Andis Ansons, Ansis Kolbergs, PK (ASV), Quinzy Thompson (ASV), Vlad Palagin (Ukraina).

Albums tied izdots sadarbojoties ar inovatīvu igauņu mūzikas platformu "Fanvestory", kurā iespējams iegādāties blakustiesības mūzikas skaņdarbiem un saņemt īpašus bonusus un komunikāciju no mākslinieka. Fanvestory un Markus Riva kopporjekts noslēgsies 24.septembrī un tas šobrīd ir savācis jau teju 3000 EUR.

Albums no 20.septembra ir pieejams Spotify, iTunes, Deezer un citās mūzikas straumēšanas vietnēs.