Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Dziedātāja Ravita Kreicberga šoruden atgriežas uz skatuves

© Publicitātes foto

Pirms pieciem gadiem šovā Jaunā talantu fabrika iepazītā dziedātāja Ravita Kreicberga (28), kura pārsteidza ar savu unikālo balss tembru un diapazonu trīs oktāvās, šoruden atgriežas uz skatuves.

Viņa piedalās koncertizrādē Ceļojošais vijolnieks, kas aicina aizraujošā piedzīvojumā smeldzīgu dziesmu, krāšņu tērpu un temperamentīgu deju pasaulē - ceļojumā divu stundu garumā no Kurzemes līdz Šveices Alpiem un no Īrijas līdz Latgales zilajiem ezeriem. Pirmizrāde - sestdien, 22. septembrī, pulksten 19 Kuldīgas kultūras centrā.

Jaunajā programmā apkopotas gan skaistākās un jutekliskākās latviešu mīlas dziesmas, gan karstasinīgas romu melodijas. Skatītājus gaida jaunu dziesmu pirmatskaņojumi, jautri monologi un humora pilni dialogi, kā arī jodelēšana, īru riverdance, vijoles un saksofona solo.

Koncertizrādē piedalās dziedātāji Andris Daņiļenko, grupas Apvedceļš līderis Jānis Krūmiņš, Ravita Kreicberga, Antra Ozola (Menuets/Tip Top), Margarita Konošonoka, kā arī vijolnieks Kaspars Pudniks, saksofonists Māris Trankalis un Eksotisko deju teātra dejotāji.

Ceļojošais vijolnieks šoruden ciemosies arī Alūksnes kultūras centrā (28. septembrī), Valkas pilsētas kultūras namā (29. septembrī), Madonas pilsētas kultūras namā (5. oktobrī), Ādažu kultūrizglītības centrā (11. oktobrī), Slampes kultūras namā (13. oktobrī), Siguldas pagasta kultūras namā (16. oktobrī), Iecavas kultūras namā (19. oktobrī), Viesītes kultūras pilī (20. oktobrī), Liepājas Latviešu biedrības namā (21. oktobrī), Nīgrandes pagasta Kalnu kultūras namā (27. oktobrī), Jelgavas kultūras namā (30. oktobrī) un VEF Kultūras pilī (31. oktobrī).

«Mūzika ir neatņemama jebkuras kultūras sastāvdaļa, un tieši mūzikā vislabāk izpaužas tautas raksturs, tās tradīcijas un vērtības. Un šīs programmas iedvesmas avots ir latviešu tautas neviltotā un patiesā mīlestība uz dziesmu,» saka koncertizrādes idejas autors, ceļojošais vijolnieks Kaspars Pudniks.

«Mēs, kas esam apvienojušies šajā programmā, esam ļoti dažādi, bet mūs vieno mīlestība pret mūziku un Latviju. Un mums katram ir savs vēstījums, un mēs katrs dalīsimies savās pārdomās, priekā un runāsim arī par to, kas sāp,» saka Ravita Kreicberga. Viņas stiprā puse ir dziesmas liriskās noskaņās, tāpēc viņas izpildījumā būs tieši tādas, bet duetā ar Andri Daņiļenko - arī latviešu tautasdziesmu popurijs.

Ravita ir dzimusi un augusi Valkā un muzicē jau no četru gadu vecuma. «Pirmā mani pamanīja mana skolotāja Inese Lečmane, es sāku dziedāt ansamblī, tad sekoja dalība mazo vokālistu konkursos Cālis, Olgas disenītes, kurās piedalījos katru gadu,» stāsta Valkas Jāņa Cimzes mūzikas skolas absolvente. Mūzikas skolā viņa sešus gadus mācījās klavierspēli, bet jau diezgan agri apzinājās, ka dziedāšana ir sirdij tuvāka. Tāpēc turpināja izglītoties akadēmiskajā mūzikā, kur ļoti stabilus pamatus jaunajai dziedātājai ielika skolotāja Tatjana Tīruma. Bet plašākai sabiedrībai Ravitas Kreicbergas vārds kļuva pazīstams 2013. gada rudenī, kad viņa piedalījās Kanāla 2 šovā Jaunā talantu fabrika, kur jauno mūziķu mentori bija Jolanta Gulbe, Dons un Edgars Kramiņš. «Patiesībā šovam mani pieteica mamma. Es biju ļoti satraukusies un, godīgi sakot, pat neticēju, ka tur tikšu,» viņa atzīstas. Protams, jaunajai dziedātājai tas bija milzīgs piedzīvojums, kas pavēra ceļu tālākai skatuves darbībai - jo tieši šovā viņu pamanīja mūziķis Kaspars Pudniks, piedāvājot tālāku sadarbību. «Man jau ir trīs viņa sarakstītas autordziesmas un dažādi kopīgi projekti,» priecīgi stāsta Ravita Kreicberga un paskaidro, kāpēc pēdējos trīs gadus nav redzēta uz skatuves. «Man piedzima meitiņa, kas ir mans labākais darbiņš, ko dzīvē esmu paveikusi, un trīs gadus es vairāk dziedāju viņai un saviem tuvākajiem. Bet nu, protams, esmu priecīga atkal atgriezties uz skatuves, un man ir liels gods dziedāt kopā ar Antru Ozolu, Jāni Krūmiņu, Andri Daņiļenko,» stāsta mazās Amēlijas mamma, piebilstot, ka 25. septembrī meitiņai būs trīs gadu jubileja un, kas interesanti, šajā dienā savu dzimšanas dienu svin arī ceļojošais vijolnieks Kaspars Pudniks. Viņam paliks 35.