Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Plenērs "Bezmiegs"

© Publicitātes foto

Pavisam svaiga grupa ar svaigu albumu – postpanka blice “Plenērs” sevi pieteica tikai 2017. gadā, bet viņu debijas ripulis tika izdots 1. septembrī ar koncertu krogā "Aptieka".

Pirmais šīs grupas singls „Slēpties aiz rētām tik labi sanāk” sevi diezgan labi apliecināja "Radio NABA" ēterā, kur gada topā sasniedza debitantiem gluži cienījamo 15. vietu. “Darbs pie albuma tika uzsākts 2017. gada vasarā. Tas ierakstīts pašu spēkiem, liekot uzsvaru uz grupas “dzīvo” izpildījumu un minimālu pēcapstrādi. Albums ieturēts tumšā, postpankam raksturīgā stilistikā. Ieraksts ir pieejams lielākajos straumēšanas servisos, kā arī portālā bandcamp.com,” informē “Plenēra” pārstāvji. Grupā muzicē Kristaps Zirnis (vokāls, taustiņi), Ansis Rožkalns (ģitāra) un Krists Karlsons (basģitāra). Ja par stilistisko ievirzi, tad absolūti nav skaidrs, kāpēc “Plenērs” sevi definē kā postpanka grupu - drīzāk tā spēlē kaut ko līdzīgu alternatīvajai elektroniskajai mūzikai, no mūsējiem tuvākās paralēles velkamas ar grupu “Martas Asinis”. Starp citu, ja kāds “Plenēru” vēlas dzirdēt klātienē, tad to varēs izdarīt pavisam drīz, turklāt ļoti labā kompānijā - 29. septembrī viņi iesildīs baltkrievu “Super Besse” koncertā, kas notiks K. K. fon Stricka villā.

PAR. Kopumā astoņas dziesmas, īsas un viegli uztveramas. Labākā no tām ir jau minētais singls „Slēpties aiz rētām tik labi sanāk” ar atmiņā paliekošo piedziedājumu. Vēl varētu izcelt enerģisko un ar labu basa partiju apveltīto dziesmu “Dejas”, it kā nelaimi vēstošo un pa zemapziņu dodošo “Plūdi” (arī te ir laba “basene”) un ar interesantu ģitāras motīvu bagātināto “It kā pa jokam”, kas enerģiski un trauksmaini klausītāju dzen albuma dzīlēs. Ieklausoties rūpīgāk, par gana labu esam jāatzīst arī “Pēdas” - tai sanācis vērtīgs teksts. Ņemot vērā to, ka “Plenērs” pastāv tikai gadu, sākums ir cerīgs.

PRET. Dziesmas ir stilistiski un noskaņā ļoti vienveidīgas, dažas pat knapi atšķiramas. Prasītos arī mazliet kārtīgāks skaņu blieziens, bet dziedātājam steidzami vajadzētu aizstaigāt pie vokālā pedagoga (jāšaubās gan, ka kāds te varēs kaut ko līdzēt…).