Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: The Bad Tones “Bad Tunes”

© Publicitātes foto

Interesanta latviešu grupa ar vēl interesantāku piegājienu sava skaņu materiāla izdošanā. “Bad Tunes” ir minialbums ar piecām dziesmām, kas pieejams gandrīz tikai un vienīgi digitāli, taču vietā ir vārdiņš “gandrīz”: šis EP pieejams arī vienā (vienā!) fiziskā vinila plates kopijā.

"Šis ir vienīgais eksemplārs, kas pieejams pārdošanā - plate ir griezta, nevis presēta, un tās vidū dziesmu nosaukumus grupas dalībnieki rakstījuši ar roku. Izsolē “Ebay” līdz 29. augustam (tātad vēl tikai šodien), sākumcena ir 25 dolāri. Ziņkārīgi vērosim, kas notiks,” vēsta grupas mūziķi. Albumā iekļautās dziesmas ierakstītas Nīderlandē, Hāgā, kurā grupas dalībnieki šobrīd studē mūziku. Albuma producents ir Jaspers Rass. Jāatgādina, ka savulaik šī apvienība saucās „The Pink Elephant”, kas izdevuši divus albumus - „Mellowing” un „Cassette Concert”. Grupas sastāvu veido Edvards Broders, Rūdolfs Ozols, Alberts Levics un Kalvis Sležis, kuri savas prasmes mūzikā slīpējuši jau no agras pusaudzības, ceļojot cauri klasiskā roka, blūza un džeza studijām. Dīvaini, ka “The Bad Tones” sevi pieskaita psihedēliskā roka izpildītāju saimei, lai gan patiesībā tas ir indīroks (vai alternatīvais roks), psihedēlijas iezīmes šajā mūzikā nav jūtamas. Saprotams, ka studiju prombūtnes dēļ grupa ar koncertiem šajā pusē nav bieži viesi, tāpēc nevajadzētu palaist garām “The Bad Tones” pēdējo uzstāšanos šovasar, kas plānota 3. septembrī Saldus Mūzikas un mākslas skolā. Ieeja koncertā - par ziedojumiem.

PAR. Jau “rozā ziloņa” laikos šie puiši muzicēja interesanti, un šīs spējas viņi joprojām nav zaudējuši. Augsts individuālās meistarības līmenis (it īpaši ģitāristam), kvalitatīva mūzika, kas varētu būt tapusi kādā Rietumu valstī. Ļoti labi klausāms indīroks, lai arī it kā (bet tikai “it kā”) mazliet vecmodīgs - “The Bad Tones” brīžiem izklausās kā “bītli”, ja to mūziku modernā skanējumā izpildītu brāļi Galaheri. Ieteicamākās dziesmas - simpātiskā “Devotion” vai elegantā “I’m Just A Boy”.

PRET. Piecas dziesmas lielu skaidrību par šīs grupas potenciālu nedod - jāgaida kaut kas lielāks. EP klausīšanās procesā neļauj īsti pat iesilt, kad tas jau ir beidzies.