Latvju "underground" ciltstēvs Dambis svinēs pusgadsimta jubileju

© f64

Šonedēļ latvju pagrīdnieku leģendas grupas “Inokentijs Mārpls” līderim Raimondam Lagimovam jeb Dambim apritēs apaļa jubileja, kas 30. augustā īpašā noskaņā un īpašā koncertā “Dambim – puse no 100” tiks atzīmēta Kalnciema kvartālā.

Kopā ar Latvijas “underground” mūzikas ciltstēvu Dambi uz skatuves kāps draugi, pazīstami mūziķi un grupas, kas ir aranžējuši un kopīgi ar grupu iedziedājuši “Inokentija Mārpla” oriģināldziesmas. Koncertā savas interpretācijas par šīm dziesmām pasniegs tādas grupas kā “Baložu Pilni Pagalmi”, “Rūsa”, “PND”, “Alis P”, “Čipsis un Dullais”, “MMMM”, Imants Daksis un, protams, vakara nagla - pats Dambis ar “mārpliem”. Īpaši uzsvērts, ka šoreiz koncerta sākums būs jau pulksten 19, ieeja bez maksas. Pasākumu vadīs Roberts Gobziņš.

Īsai uzziņai. Grupas “Inokentijs Mārpls” pirmsākumi meklējami jau 1985. gadā, kad tā muzicēja ar nosaukumu “Aklā zarna”, bet pašreizējais vārds iegūts 1987. gadā. Grupa ir spēlējusi dažādos festivālos un koncertējusi arī ārpus Latvijas - Igaunijā, Lietuvā, Krievijā, Nīderlandē, Ungārijā. Kopš savas pastāvēšanas pirmsākumiem “Inokentijs Mārpls” gājis cauri dažādiem likteņa pavērsieniem, bet spējis saglabāt savu identitāti un klausītāju mīlestību. Pašlaik grupas sastāvā ietilpst Raimonds Lagimovs jeb Dambis (balss, ģitāra), Ivo Stankevičs jeb Skrips (basģitāra) un Ēriks Lizbovskis (bungas). Jāpiebilst, ka Dambis ir pazīstams kā Latvijas pagrīdes mūzikas dzīves vadītājs, organizē koncertus un festivālus, jau gadiem apkopo smagās un neatkarīgās mūzikas izlases, vada “Radio NABA” raidījumu “Bitīt matos” utt.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.