Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Biffy Clyro “Live At Roundhouse London”

© Publicitātes foto

Nevarētu teikt, ka mēs sen neesam vaigā redzējuši skotu alternatīvā roka trio “Biffy Clyro” – pērn jūnijā viņi Lucsavsalā iesildīja Deivu Grolu un “Foo Fighters”, bet vēl pirms pieciem gadiem Lāčplēša dienā uzstājās koncertzālē “Palladium”.

Tāpat nevarētu teikt, ka grupa sen nav izdevusi jaunus studijas darbus - pēdējais un pēc skaita septītais studijas ripulis “Ellipsis” tika likts veikalu plauktos 2016. gada jūnijā. Apskatāmais izdevums, kas ir pieejams gan CD, gan LP, gan CD + DVD formātos, ir “MTV Unplugged” sērijas vajadzībām ierakstīts akustiskais koncerts Londonā. Ar šo ierakstu “Biffy Clyro” piepulcējušies tādām rokmūzikas slavenībām kā “Nirvana”, “Pearl Jam”, “Oasis” un citām, kas arī savulaik veikuši līdzīgus akustiskos darbus. Kopumā te iekļauta 15 dziesmas, un, kas pārsteidzoši, tās tik labi novērtētas, ka “Biffy Clyro” ar šo albumu gandrīz, gandrīz aizsniegušies līdz Apvienotās Karalistes Top 3. Starp citu, Saimona Nīla (vokāls, ģitāra) un dvīņubrāļu Džeimsa (bass) un Bena (bungas) Džonstonu prātos jau ir jauns studijas albums - iespējams, ka tas nāks klajā jau šogad, provizoriskais albuma nosaukums ir “Balance, Not Symmetry”.

PAR. “MTV Unplugged” sērijai gana labs un dzīvespriecīgs ieraksts. Laba dziesma vienmēr būs laba dziesma, un to nekas nespēs sabojāt, pat tās iespēlēšana akustiskā versijā - šajā gadījumā spilgts tā apliecinājums ir superīgā “Bubbles”, tāpat arī “Black Chandelier”, “Small Wishes” un “Mountains”, savukārt “Re-Arrange” no pēdējā albuma dīvainā kārtā pat skan labāk, nekā tas bija “Ellipse” oriģinālā.

PRET. No šīm piecpadsmit dziesmām vesels lēvenis ir tādu, kurās “Biffy Clyro” skan vienkārši tizli. Nez, kāpēc skoti nav papūlējušies akustiski iespēlēt pēdējā albuma pašu labāko dziesmu “Animal Style”? Bet varbūt tā arī labāk, nav ko cūkot teicamu gabalu… Šo noliekam malā un gaidām “Balance, Not Symmetry”.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.