Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Dzintaru koncertzālē notiks koncerts "Mans draugs Mārtiņš Freimanis"

© F64

Šī mēneša beigās, 28. augustā, Dzintaru koncertzālē notiks koncerts Mans draugs Mārtiņš Freimanis. Tas iezvanīs skaitliski vērienīgu tūri pa visu Latviju.

Jau jūnijā klajā nāca mūziķim un dziesmu autoram Mārtiņam Freimanim veltīts albums, kurā viņa dziesmas unikālās un savai daiļradei raksturīgās versijās ieskaņojuši populāri latviešu mūziķi. Lūk, tad gan šīs albumā ieskaņotās dziesmas, gan arī vēl citas Mārtiņa radītās un iemīļotās melodijas būs iespēja klātienē noklausīties emocionālā un košā koncertā divās daļās. 28. augusta vakaru Dzintaru koncertzālē vēl jo īpašāku padarīs Daigas Mazvērsītes grāmatas Mans draugs Mārtiņš Freimanis atvēršanas svētki. Šajā biogrāfiskajā grāmatā ar saviem stāstiem dalījušies Mārtiņa laikabiedri un tuvākie cilvēki, kas dos iespēju ielūkoties tajās dzīves lappusēs, kuras daudziem līdz šim ir bijušas nezināmas.

Veltījumu albuma un grāmatas izdošana tiks atzīmēta ar koncertu sēriju, kura pēc Dzintaru koncertzāles turpināsies ar pasākumiem Liepājā (22. septembrī), Tukumā (12. oktobrī), Jelgavā (3. novembrī), Aizputē (10. novembrī), Valmierā

(30. novembrī) un Rēzeknē (8. decembrī), bet noslēgsies ar grandiozu koncertu 11. decembrī Rīgā, Ķīpsalas izstāžu hallē, kur savulaik grupas Tumsa koncerti un Mārtiņa mūzika bija neatņemama un neaizmirstama sastāvdaļa. Koncertos uzstāsies Lauris Reiniks, Aija Andrejeva, Ralfs Eilands, Ivo Fomins, Andris Ērglis, Līvi, Refleksija, Kārlis Būmeisters, Olga Rajecka, Katrīna Bindere, Gatis Mūrnieks, Madara Grēgere, Maija Kalniņa un citi, turklāt katrā koncertā izpildītāju sastāvs atšķirsies. «Atmiņas par draugiem ir dzīvas tad, ja mēs tās kopīgi pārskatām. Gatavojoties koncerttūrei, mēs šajās atmiņās ieskatāmies īpaši aktīvi un dungojam Mārtiņa dziesmas ļoti bieži - arī jaunās, varbūt vēl ne tik pierastās versijas. Domāju, ka ikviens koncerts būs īpašs un unikāls gan atšķirīgā mākslinieku sastāva dēļ, gan katra apmeklētāja emociju un līdzdalības dēļ. Aizkustinoši, ka Mārtiņa mūzika joprojām interesē viņa laikabiedrus un arī jauno paaudzi visā Latvijā,» tā koncerttūres producente Elita Mīlgrāve.