Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Prāta vētra" šodien atklās Mežaparka estrādi

© F64

Šodien ar koncertu Mežaparka Lielajā estrādē savu Skārda bungu tūri noslēgs pašmāju supergrupa Prāta vētra. Rekonstruēto estrādi ar sēdkoncertiem pirmie svētīja dziesmu un deju svētku dalībnieki, bet šis estrādei būs pirmais stāvkoncerta pārbaudījums.

Iepriekšējā Prāta vētras tūre 7 soļi svaiga gaisa notika 2015. gada vasarā, kopumā tā pulcēja teju 100 000 apmeklētāju, no kuriem lauvas tiesa sabija noslēguma koncertā Rīgā, New Hanza City teritorijā. Šoreiz plānots pārsniegt maģisko 100 000 robežu, un prognozējams, ka šodien uz koncertu varētu ierasties ap 45 000 - 50 000 klausītāju.

Paredzams, ka izskanēs ap 25 dziesmām, tostarp Ēdenes dārzs, Rudens, Lec, Bronza, Tevis dēļ, Debesis iekrita tevī, Četri krasti, Plaukstas lieluma pavasaris, Mana dziesma u.c., kā arī jaunajā albumā Par to zēnu, kas sit skārda bungas iekļautie gabali.

Prāta vētra uz skatuves kāps ap pulksten 21, bet pirms viņiem uzstāsies pašmāju jaunā grupa Sudden Lights (pulksten 19) un zviedru The Royal Concept (pulksten 20), kurā muzicē arī Davids Larsons un Povels Olsons, ar kuriem prātnieki sadarbojās jaunā albuma ierakstā. Organizatori aicina uz koncertu doties kājām vai ar velosipēdu, vai arī izmantojot sabiedrisko transportu - no pulksten 16 Mežaparka virzienā un pēc koncerta 11. tramvaja maršrutā tiks norīkoti papildu reisi. Uzziņai: koncerta norises vietā nedrīkst ienest lietussargus, selfijstikus, foto un video aparatūras statīvus, saliekamos krēsliņus, ēdienus un dzērienus, profesionālu foto, video un audio aparatūru, šaujamieročus, asus priekšmetus, pirotehniku, lāzerpildspalvas, bīstamas vielas un priekšmetus, motociklistu ķiveres, skeitborda dēļus un citus aktīvā sporta piederumus, aizliegts ienākt ar dzīvniekiem. Ar bērnu ratiņiem ieeja būs atļauta. Drošības apsvērumu dēļ aizliegts koncerta laikā ar bērnu ratiņiem atrasties pūlī un/vai skatuves priekšā.