Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Years & Years “Palo Santo”

© Publicitātes foto

Britu sintīpopa grupa “Years & Years” bija vieni no šā gada festivāla “Positivus” galvenajiem māksliniekiem – šis trio bija pirmās dienas “hedlaineri”.

Šāda izvēle bija diezgan pārsteidzoša, jo stilistiski “Years & Years” drīzāk iederētos Pērnavā notiekošajā “Weekend Festival Baltic”, bet “pozitivuss” ar šādām grupām parasti nekrāmējas, lai gan jauniešu piesaistei šis droši vien bija pareizs solis. Grupa izveidota 2010. gadā, tās kontā ir tikai divi studijas albumi - bez apskatāmā vēl arī “Communion” (2015). “Trio pasaules slavu ieguva strauji un šobrīd var lepoties ar izpārdotiem Eiropas arēnu šoviem, augstām pozīcijām pasaules topu virsotnēs un iegūtām nozīmīgām mūzikas industrijas balvām. Muzikāli grupu raksturo elektropopa iezīmes ar “r&b” un hausmūzikas elementiem, tā radot tikai viņiem raksturīgo skanējumu. Būtiskākais trio mūzikā ir izteikti melodiskais Ollija [Aleksandera] vokāls, kas atgādina kaut ko no 80. gadu sintīpopa un fanka labākajiem paraugiem. Grupa bijusi nominēta "Brit Awards", kā arī saņēmusi prestižo "BBC Sound Of 2015",” tas no viņu pieteikuma “Positivus Festival”.

PAR. Albums dīvainā kārtā saņēmis sajūsminātās kritikas atsauksmes, piemēram, prestižais “NME” tam pat devis piecas zvaigznes no piecām. Hmm, negribētos gan rietumniekiem piekrist, lai gan jāatzīst, ka kaut kas piesaistošs šajā darbā nudien ir. Laikam tas vieglums un pārliecinātība, ar kādu savas dziesmas izpilda “Years & Years”. Ieskatam albumā ieteikt vienu konkrētu dziesmu ir pagrūti - varbūt “Hallelujah” vai “Palo Santo” (tituldziesma diskā iekļauta kā priekšpēdējā).

PRET. Debijas albums visā pasaulē tika pārdots vairāk nekā miljons kopiju apjomā, bet “Palo Santo” šādus augstumus diez vai sasniegs. Iemesls - pārliekā muzikālā vienkāršība, pat prastums. Ja kādreiz grupai bija mazliet alternatīvs indīpopa skanējums, tad šobrīd tā pietuvojusies “dance pop” iezīmei un skan kā “boisbends”. Neviena dziesma tā īsti prātā arī nepaliek.