Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Iegādājies biļete uz "Prāta vētras" koncertu Rīgā, bet netiec? Risinājums, ko darīt ar biļeti

© Alise Šulca/ F64 Photo Agency

Biļešu tirdzniecības platforma eKase.lv izziņo jaunu pakalpojumu eKase+, kura klientiem piedāvā ērtu un drošu vidi, kurā pārdot eKase.lv iegādātas biļetes.

Turpinot attīstīt pakalpojumu klāstu un meklējot labākos risinājumus biļešu iegādei, eKase izstrādājusi papildinājumu eKase+, kas būs noderīgs rīks situācijās, kad klients iegādājies biļeti iepriekšpārdošanā, bet kādu iemeslu dēļ nevar apmeklēt koncertu un vēlas biļeti pārdot. Šāds piemērs var būt kaut vai piektdien gaidāmais latviešu supergrupas "Prāta vētra" koncerts.

Izstrādāt šādu platformu Ekase nolēma sekojot pasaules tendencēm biļešu tirgū un sastopoties ar situācijām, kurās klienti, mainoties plāniem attiecībā uz pasākuma apmeklēšanu, vēlējās pārdot iegādāto biļeti. Vispopulārākā iespēja, protams, ir biļešu pārdošana ar sociālo tīklu starpniecību. Tā funkcionē nevainojami, ja abas iesaistītās puses ir godprātīgas. Taču šādos darījumos pārdevējam nereti rodas problēmas ar samaksas saņemšanu, kamēr pircējs nevar būt drošs par biļetes autentiskumu, jo vienu elektronisku biļeti teorētiski iespējams pārdot vairākiem pircējiem vienkārši pārsūtot to e-pastā.

eKase+ garantē, ka otrreizējā tirdzniecībā nonākusī biļete, kuru iegādāsies pircējs, būs derīga ieejai pasākumā.

Pievienot biļeti eKase+ ir pavisam vienkārši - savā klienta profilā jāpiekrīt dalībai eKase+ tirdzniecībā, jāizvēlas biļetes, kuras ir vēlme pārdot un jāpievieno tās pakalpojumam eKase+. Savukārt pircējs, meklējot biļetes eKase.lv, saņems informāciju, ka ir pieejamas otrreizējā tirdzniecībā piedāvātās biļetes uz konkrēto pasākumu.

eKase+ noteikumi paredz, ka biļetes cena, par kuru iespējams pārdot biļeti otrreiz, nepārsniegs iegādātās biļetes nominālvērtību, vai dažos gadījumos - biļetes aktuālo cenu, ja tā kopš iegādes brīža mainījusies. Biļetes nodošana eKase+ tirdzniecībā negarantē, ka tā tiks pārdota.

Darījuma komisijas maksu, kas ietver komisijas par bankas pārskaitījumu un biļetes validēšanu, sedz biļetes pircējs.