RECENZIJA: Drake “Scorpion”

© Publicitātes foto

Kanādiešu mūziķa un aktiera Dreika (īstajā vārdā Obrijs Dreiks Grems) piektais studijas albums burtiski noslaucīja visus prestižākos topus – pirmā vieta, bez ierunām!

Lai gan viņa iepriekšējais studijas albums tika izdots pirms nieka diviem gadiem, Dreikam pa šo laiku bija iekrājies tik daudz sakāmā, ka to satilpināt izdevies vien divos diskos - pirmajā CD iekļautās dziesmas ir hiphopa stilā, bet otrajā esošās pretendē uz “r&b” un popa stilistiku. Kopumā abos diskos iekļauts ceturtdaļsimts kompozīciju pusotras stundas garumā, tiesa, dažas dziesmas ir dzirdētas jau iepriekš. Protams, pie “skorpiona” strādājusi virkne producentu, un, protams, ka te ir arī virkne viesmūziķu, tostarp Jay-Z, ar kuru kopā iedziedāta (ierepota) dziesma “Talk Up”. Kritiķu atsauksmes - itin ciešamas, trīs zvaigznītes. Jāpiebilst, ka albuma nosaukums izvēlēts par godu mūziķa horoskopa zīmei.

PAR. Profesionāli un kvalitatīvi, bet tas nepārsteidz - Dreiks citādāk nemaz neprot. No pirmā diska izceļama tumšās un nolemtību sludinošās noskaņās ieturētā kompozīcija “Nonstop”, no otrā - ritmiskā “Jaded”. No kaut kurienes izrakta dziesma “Don’t Matter To Me”, kurā ieskanas pirms deviņiem gadiem mirušā popmūzikas karaļa Maikla Džeksona balss - absolūta mistika…

PRET. Ārprāts, kāda garlaicība! Un kā kaut kas tāds var kļūt tik megapopulārs?! Ja gribat gūt īsu ieskatu tajā, cik ļoti tizli tas viss ir, tad no pirmā CD var ieteikt dziesmu “Is There More”, bet no otrā - “Summer Games”. Bet vēl labāks ir ieteikums netērēt laiku un šo te amerikānismu neklausīties vispār.

Izklaide

Visuresošais reperis Fiņķis izdevis dziesmu “Mūzas”, kas radīta kopā ar grupu “Polifauna”. Tas ir pirmais Fiņķa jaunais skaņdarbs, kas izdots kopš kopdarba ar Patrishu dziesmā “Raķešu zinātne”, kas jau 80. (!) nedēļu atrodas Latvijas straumētāko pašmāju dziesmu topa spicē.