Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Christina Aguilera “Liberation”

© Publicitātes foto

Pat neticas, ka iepriekšējais Kristīnas Agileras studijas albums “Lotus” tika izdots pirms astoņiem tāliem gadiem – viņa taču visu laiku bijusi tepat, par viņu visu laiku kaut kas lasīts!

Nu ja, nekāds brīnums, lasīts jau ir, tikai lielākoties par to, cik ļoti Agilera ir vai nav pieņēmusies svarā bērna gaidībās, kā viņa ir vai nav izkāmējusi, kā klājas ģimenes dzīvē, ko viņa ēd, ko velk mugurā utt. Par jauna albuma iespējamo izdošanu sāka runāt F1 sacensību Azerbaidžānā (dziedātāja tajās bija lūgto viesu skaitā), kad mūziķe demonstrēja kaut ko, kas daudziem bija atgādinājis reklāmas video, kā arī publicēja vairākus mājienus sociālajos tīklos. Lielā pauze esot saistīta ar ieslīgšanu laimīgas ģimenes dzīves rutīnā, bet nu pienācis laiks no tās izrauties - tā Agilera. Viņas astotajā studijas albumā kopumā ir 15 skaņdarbi, kuros visi stili sabāzti vienā maisā vai dažkārt izdalīti vairākos atsevišķos maisiņos - hiphops, “r”n’b”, souls, fanks, pops un kas tikai vēl ne. Atsauksmes nav diez ko cildinošas: lielākoties trīs zvaigznes no piecām un sestā vieta Amerikas topā nav tas, ar ko varētu lepoties tāda kalibra zvaigzne kā Kristīna Agilera.

PAR. Neskatoties uz palielo pauzi aktīvajā darbībā, Agilera joprojām skan mūsdienīgi, kam, protams, lielā mērā jāpateicas lielajai producentu armijai. Vokāls viņai joprojām ir mežonīgi spēcīgs, kas labi novērtējams tādā dziesmā kā feministiskā himna “Fall In Line”, kas iedziedāta kopā ar Demiju Lovato. No pārējiem gabaliem noteikti gribētos izcelt “Maria” ar piedziedājumu no “Jackson 5” - pie šīs dziesmas savu bezgala veiksmīgo producenta roku pielicis Kanje Vests. Vēl - īpatnējā “Sick Of Sittin’” un liriskā un melodiski skaistā “Twice”.

PRET. Garlaicīgi. Vokālam jauda ir, dziesmām - nav. Lai arī tā ir nodeva amerikāņu mūzikas modei, hiphopa elementu te tomēr ir krietni par daudz, Agilerai tie nepiestāv. Piemērs - dziesma “Like I Do”. Nav brīnums, ka Rietumos albums novērtēts ar trijnieciņu, tieši tāds tas arī ir.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.