Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Gorillaz “The Now Now”

© Publicitātes foto

eraugot mūzikas veikalā jaunu “Gorillaz” ripuli, gribējās izsaukties – atkal?! Jā, atkal, lai gan iepriekšējais šīs virtuālās animētās popgrupas albums “Humanz” klajā nāca relatīvi nesen, pagājušā gada aprīlī.

Iepriekš bijušais rokgrupas “Blur” līderis Deimons Olbērns un komiksu meistars Džeimijs Hjūlets ar šādu čaklumu neizcēlās, laikam jau šoreiz vienkārši gribējies nomazgāt to dubļu pleķi uz līdz šim spožā “Gorillaz” tērpa, ko bija atstājis diezgan štruntīgais “Humanz”… Pēc skaita “The Now Now” ir sestais britu projekta studijas albums. Ja iepriekšējā ripulī bija satūcīts vesels lērums skaņdarbu (kopskaitā 20), tā ieskaņošanā piedalījās virkne viesmūziķu, bet stilistiski šajā savārstījumā bija gan hiphops, drīmpops un triphops, gan elektroniskais pops un pat alternatīvais roks, tad jaunajā garadarbā viss ir daudz vienkāršāk - 11 dziesmas, daži pieaicinātie palīgi un visai strikta turēšanās atmosfēriska sintīpopa ar elektrofanka iezīmēm rāmjos. Albumā iekļautās kompozīcijas Olbērns sarakstījis pērn rudenī, koncerttūres laikā dzīvojoties pa dažādām viesnīcām, savukārt ierakstīts šis darbs kāda mēneša laikā Rietumlondonā. Izmaiņas piedzīvojis arī “Gorillaz” animēto varoņu kolektīvs - basģitāru vairs nespēlē Mērdoks (Murdoc Niccals), kurš, pēc Hjūleta scenārija sēžot cietumā par narkotiku tirdzniecību, bet gan animācijas filmu “Powerpuff Girls” varonis Eiss. Ko tas izsaka muzikāli, ej nu zini… Kritiķu atsauksmes par “The Now Now” ir diezgan vēlīgas, arī topos tas gan Amerikā, gan Britu salās parēgojās pirmajā pieciniekā, tā kā no šī viedokļa viss ir kārtībā.

PAR. Ar šo albumu “Gorillaz” atgūs savu labo slavu: jauks un relaksējošs, kvalitatīvi nostrādāts un idejiski bagātīgs darbs, ko vislabāk klausīties pēc grūtas darba dienas vai smagā brīvdienu rītā, lai gan - to var klausīties jebkad. Labākā kompozīcija - “Tranz”.

PRET. Gribētos vairāk atmiņā paliekošu dziesmu, bet tādas šis albums praktiski nepiedāvā, līdz ar to pietrūkst kāda spēcīga argumenta, kāpēc šo disku klausīties ne tikai no informatīvā viedokļa.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.