Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Deniss Paškevičs paziņo par džeza kluba slēgšanu

© Publicitātes foto, Elana BAZALY, Bazaly Photography

Pērn maijā atvērtais, Vecrīgā bāzētais Pashkevich Jazz Club saules mūžu nav piedzīvojis – džeza kluba izkārtne Deniss Paškevičs nupat paziņojis par tā slēgšanu.

Lai gan Pashkevich Jazz Club īpašnieki, pēc neoficiālas informācijas, ir (bija) no Krievijas un tas tikai nesa Denisa Paškeviča vārdu, saksofonists tomēr steidzis paziņot, ka «viņa muzikālo darbību tas nekādi neietekmē un viņš turpina strādāt gan kā mūziķis, gan saksofonu festivāla Jazz Room mākslinieciskais vadītājs un arī saksofonu zīmola Riga Winds Limited popularizētājs».

Deniss solās strādāt pie tā, lai Rīgā būtu jauna džeza kultūras telpa. «Šis gads jau ir bijis īpaši radošs un jauniem izaicinājumiem piepildīts. Tagad pienācis brīdis izaicinājumam arī uzņēmējdarbībā, jo kluba kontekstā oficiāli nodalāmies no zīmola Pashkevich īrniekiem, kuri nav nokārtojuši savas saistības, un turpmāk nevēlamies tikt asociēti ar šiem nu jau bijušajiem sadarbības partneriem. Diemžēl viņi nav domājuši ilgtermiņā, ir izlikušies, ka rūpējas par kultūras vērtībām, pirmajā vietā patiesībā liekot tikai un vienīgi savas biznesa intereses, kā arī izplatījuši nepatiesu informāciju par mani. Tādēļ, tiecoties pēc labākas kvalitātes, esmu nomainījis kopā ar mani strādājošo komandu,» savos skaidrojumos itin skarbs ir mūziķis.

Pashkevich Jazz Club darbības pārtraukšana nenozīmē Denisa Paškeviča zīmola izbeigšanos - spilgts piemērs tam ir nesen prezentētie saksofoni Riga Winds Pashkevich Signature, kas ir roku darbs un tiek speciāli pielāgoti mūziķim. Šo saksofonu dizainu un skanējuma īpašības Deniss izstrādāja kopā ar zīmola Riga Winds īpašnieku, meistaru Berndu Šilli, un šā mūzikas instrumenta skaņas izstrāde ir dažādu būvniecības disciplīnu apkopojums.

Tāpat turpinās arī saksofonmūzikas festivāls Jazz Room un biedrības Riga Room koncertsērijas. Deniss ar savu mūziķu sastāvu Latvijā koncertā būs sastopams jau tuvākajā laikā, jo 18. augustā uzstāsies uz vasaras džeza kruīza kuģīša Rīgas pērle. Pirms tam Denisu kā viesmākslinieku varēs sastapt arī grupas Prāta vētra koncertos 11. augustā Daugavpilī un 17. augustā Mežaparka Lielajā estrādē. Savukārt septembra beigās Latvijā viesosies leģendārais krievu frīdžeza pianists Vjačeslavs Gaņeļins, ar kuru kopā iecerēta avangarda mūzikas sesija, kas tiks arī ierakstīta un izdota vinila formātā jaunajā izdevniecībā Jersika Records.

Jāatgādina, ka Deniss Paškevičs ir viens no Baltijas vadošajiem džeza mūziķiem - saksofonists, flautists, komponists, producents, skolotājs mūsdienu improvizācijas un džeza mūzikā, kā arī džeza mūzikas attīstībai Latvijā dibinātās biedrības Riga Room un saksofonu festivāla Jazz Room mākslinieciskais vadītājs. Savas līdzšinējās karjeras laikā viņš guvis jau nozīmīgu starptautisku atzinību, kļūstot par piecu saksofonzīmolu oficiālo mākslinieku, un šobrīd pārstāvot divus no tiem - Marca Reeds (Francija) un Riga Winds Limited (Lielbritānija/Latvija). Deniss piedalījies vairāk nekā 30 albumu ierakstos.