Tūkstošiem cilvēku izbaudījuši "Summer Sound" pirmo dienu; kas uz skatuves kāps sestdien?

© Lauris Vīksne

Tūkstošiem viesu aizvadījuši vienu no gada karstākajām naktīm Liepājas pludmalē, festivālā Summer Sound. Uz galvenās festivāla skatuves kāpa iemīļotais lietuviešu mūziķis Daddy Was A Milkman, dzīvespriecīgā latviešu dīva Aija Andrejeva, kā arī populārais reperis Gacho, bet vācu dīdžeja Alle Farben uzstāšanās iegrieza festivāla apmeklētājus karstās dejās, kuras turpinājās pludmalē līdz pat rītam.

“Šogad laikapstākļi mūs tiešām lutinājuši, šodien gan tiek solīta nedaudz vēsāka diena un festivāla apmeklētāji noteikti novērtēs spirgtu vēja brīzi. Esam gandarīti, ka festivāla jauninājumi, kā kino telts un jaunās skatuves, guvušas atsaucību apmeklētāju vidū. Tāpat festivāla programmā šogad atrodami dažādu mūzikas žanru pārstāvji, kas pulcināja klausītāju pūļus pie skatuvēm gan pludmalēm, gan parkā”, stāsta festivāla organizators Uldis Pabērzis.

Britu rokgrupa Coasts ir atcēluši savu šī vakara uzstāšanos festivālā

Diemžēl loģistikas problēmu dēļ, britu rokgrupa Coasts ir atcēluši savu šī vakara uzstāšanos festivālā. Festivāla organizatoru un Coasts atvainojas par sagādātajām neērtībām, bet aktuālākajām programmas izmaiņām līdzi sekot var Summer Sound mobilajā aplikācijā un sociālajos tīklos.

Lauris Vīksne

Šovakar festivālā uzstāsies amerikāņu rokgrupa Goo Goo Dolls, Musiqq, Laura Rizzotto, ansis, Ozols+Tehnikums, Laika Suns, Chris Noah, Sudden Lights, Bucharest, Labvēlīgais Tips, Garbanotas Bosistas, DJ Kārlis Zariņš, DJ Toms Grēviņš un daudzi citi.

Nedēļas nogalē autobraucējiem, dodoties uz festivālu Summer Sound Liepājā, jārēķinās ar ceļa remontdarbiem un palēninātu satiksmi vairākos ceļa posmos Kurzemes pusē. Nozīmīgi ceļu būvdarbi pašreiz notiek uz Liepājas šosejas (A9), kur autovadītājiem, braucot no Rīgas puses, jāieplāno papildus laiks ceļā: Kopā remontdarbi uz Liepājas šosejas notiek vairāk kā 26 kilometru garumā un to šķērsošana no Brocēniem līdz Skrundai var prasīt apmēram stundu.

Festivālā Summer Sound uzstāsies amerikāņu rokgrupa Goo Goo Dolls, britu rokgrupa Coasts, vācu dīdžejs Alle Farben, lietuviešu mūziķis Daddy Was a Milkman, pašmāju Musiqq, Gacho, Aija Andrejeva, Labvēlīgais Tips, Dzelzs Vilks, Pienvedēja Piedzīvojumi, Rīgas Modes, Igo, Justs, Sudden Lights, Chris Noah, Marta Ritova, Astra The 22’s, Riga Reggae, Singapūras Satīns, Ozols+Tehnikums, reperi Ansis, Edavārdi un Fakts, dīdžeji Toms Grēviņš un Makree, Lietuvā dzīvojošais mūziķis Andis Grīva ar grupu - Andis Grīva ir WWMM, lietuviešu grupas Colours of Bubbles un Antikvariniai Kašpirovskio dantys, Čipsis un Dullais, Inokentijs Mārpls, Soundarcade, Židrūns, The Bongo Club, Garbanotas Bosistas, The Bad Tones, Múr, Bucharest, PODRUGA, DJ Uldis Rudaks un daudzi citi.

Festivāls Summer Sound 2018 gadā norisināsies 8. reizi un ir neapšaubāmi kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem vasaras mūzikas notikumiem Baltijā. To apliecina tūkstošiem apmeklētāju, kuri ik gadu dodas uz brīnišķīgo Liepājas pludmali, lai baudītu divu dienu muzikālu prieku un atpūtu pašā jūras krastā. Katru gadu festivāls piedāvā vairāk nekā 50 māksliniekus, kā arī rūpējas par daudzveidīgu izklaižu un aktivitāšu programmu.

Izklaide

Līdz ar rudens sākumu mūziķis Ralfs Eilands, kā arī radio, TV šovu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, kuri kopā pazīstami kā komiķu apvienība “Mēs Jūs Mīlam”, aicina uz savu jaunāko izrādi “Mēs Jūs Mīlam: Beigas”.