Pasniegtas ASV teātra balvas "Tony"

© Scanpix/AFP

Vakar, 13. jūnijā Ņujorkā svinīgā ceremonijā pasniegtas teātra mākslas "Oskara" - "Tony" balvas,ziņo The Los Angeles Times.

Galvenās balvas pasniegtas labākajām - dramatiskā teātra izrādei "Sarkans"(Red) teātra, kas stāsta par Daugavpilī dzimušo, pasaules slavu kā amerikāņu mākslinieks iemantojušo Marku Rotko un mūziklam "Memphis".

Izrāde Red bija izvirzīta balvai septiņās nominācijās, bet saņēma piecas balvas, tostarp par labāko režisoru atzīts Maikls Grendidžs.

Jāatzīmē, ka mūzikls "Memphis" par galveno balvu cīnījās ar tādiem mūzikliem kā Fela un La Cage aux Folles,Million Dollar Quartet, kas tika nominēti 11 kategorijās, kā arī mūziklu American Idiot, kura pamatā ir pankgrupas Green Day albums "American Idiot".

"Memphis" kopumā saņēma četras balvas - labākais mūzikls,mūzika un librets, kā arī labākā orķestrācija.

Kategorijā labākā mūzikla aktrise balva piešķirta Ketrīnai Zetai Džonsai (A Little Night Music), bet par labāko dramatiskā teātra aktrisi atzīta Viola Deivisa (Fences)

Par labāko otrā plāna aktrisi atzīta debitante Brodvejā Skārleta Johansone par Ketrinas lomu izrādē A View from the Bridge, bet par labāko otrā plāna aktrisi mūziklā Ketija Finnerana par lomu mūziklā "Promises, Promises".

Savukārt par labāko vīriešu lomas tēlotāju atzīts Denzels Vašingtons par lomu izrādē "Fences" un Duglass Hodžs par lomu izrādē "La Cage aux Folles".

Jau ziņojām, ka Labākā aktiera balvai nominēti Džūda Lovs par Hamleta lomu, Alfrēds Molina, Denzels Vašingtons, Līvs Šraibers, Kristofers Vokens.

Jāatzīmē, ka «Tony» balva, kas iedibināta 1947. gadā teātra mākslā, ir analoga "Oskara" balvai kinomākslā un "Gremmy" mūzikā.

Izklaide

Ar koncertu kultūras norišu vietā “M/Darbnīca” šo trešdien, 2. oktobrī, tiks atklāta džeza dziedātājas Santas Šilleres koncerttūre “Other Ways”. Latvijas koncerta īpašais viesis – saksofonists Toms Rudzinskis.