Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Kas jāzina pirms došanās uz festivālu ''Fono Cēsis''?

© Publicitātes foto

Ar grupas “Doni Tondo” uzstāšanos 20. jūlija pulksten 18:00 sāks skanēt mūzikas festivāls “Fono Cēsis”, kas norisinās “Cēsis 812” svinību laikā. Festivāla rīkotāji piedāvā iepazīties ar pāris būtiskām lietām, ko der zināt pirms dodies ceļā uz bezmaksas festivālu.

''Fono Cēsis'' šogad pulcēs 14 grupas, komiķu apvienību “Comedy Latvia”, kā arī 6 dīdžejus.

Neapjūc satiksmē

Laba ziņa šogad ir tiem, kuri uz “Fono Cēsis” ierodas ar sabiedrisko transportu - izkāpjot gan vilciena, gan autobusa pieturā Cēsīs, tu jau praktiski būsi nonācis pasākuma teritorijā, jo tā atrodas stacijai blakus esošajā Smilšu laukumā, Uzvaras bulvārī 22.

Savukārt satiksmes ierobežojumus pētīt nepieciešams tiem, kuri pasākumu plāno apmeklēt ar privāto transportu - paralēli festivālam “Fono Cēsis” norisinās arī “Cēsis 812” svētki, tādēl apmeklētāju drošībi būs slēgta satiksme vairakos maršrutos.

Nenokavē mūziķus

“Fono Cēsis” šogad pulcēs 14 grupas, komiķu apvienību “Comedy Latvia”, kā arī 6 dīdžejus - lai neapjuktu piedāvājumā, pirms dodies uz pasākumu lejupielādē programmu (https://imgur.com/a/RKOvDBt) un izpēti, cikos uzstājas tavi iecienītākie mākslinieki.

Ja piektdien festivāla sākums ir sagaidāms pulksten 18:00, tad sestdien komiķu apvienība “Comedy Latvia” galveno skatuvi atklās jau 15:30.

Telšu pilsēta

Festivālētājiem no tālākām pilsētām ir paredzēta telšu pilsētiņa, kas labiekārtota sadarbībā ar "Cēsis 812” organizatoriem. Tajā tiks nodrošināta gaisma, tualetes, miskastes, kā arī ūdens. Kaut arī par drošību un kārtību rūpēsies pašvaldības policija, kas organizēs regulārus reidus, teritorijas norobežojums un pastāvīga apsardze nav paredzēta, tāpēc festivāla rīkotāji aicina vērtīgas lietas, piemēram, datorus, pleijerus, tosterus, porcelāna sevīzes, dārgas lustras vai zelta fidžetspinerus bez uzraudzības neatstāt.

Telšu pilsēta atradīsies Bērzaines ielas 4 pagalmā, kas ir ļoti netālu no “Fonokluba”, taču nedaudz vairāk nekā kilometra attālumā no “Fono Cēsis” norises vietas.

Karti nokļūšanai vari lejupielādēt šeit. (https://imgur.com/a/Qe3umLl)

Ballīte notiks arī “Fonoklubā”

"Fono Cēsis" galvenās skatuves darbības laiks abus vakarus būs līdz četriem rītā, taču ar to ballīte nebeigsies - no pusnakts līdz sešiem festivāla laikā darbosies "Fonoklubs" Rīgas ielā 47, kurā uzstāsies zināmi dīdžeji gan iekštelpās, gan īpaši šim vakaram sagatavotā āra terasē.

Par muzikālo noformējumu pirmajā vakarā gādās viens no pieredzes bagātākajiem pašmāju dīdžejiem Ai-Va jeb Aivars Apriņķis, kā arī dīdžejs, dziedātājs un Latvijas hiphopa kultūras aizsācējs Roberts Gobziņš, kurš iepriekšējos gados ir viesojies "Fono Cēsis" kā galvenās skatuves mākslinieks.

Savukārt sestdien ballīti savā aizgādniecībā pārņems dīdžeju apvienības "Funky Breakout" pārstāvis All-Viss un Funky DJ Elegant. Šajā nogalē "Fonoklubs" vienīgo reizi gadā strādās pagarinātā režīmā - bez noteikta darba laika beigām jeb tik ilgi, cik kūsās ballīte.