Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Četri randiņi ar Laimu

ES JŪS VISUS UZAICINU! «Festivāla mērķis ir skatītāju iepriecināt, izklaidēt, pārsteigt, tāpēc šogad tas būs vēl krāšņāks un interesantāks nekā iepriekšējos gadus,» sola dziedātāja Laima Vaikule. «Katrs vakars būs citādāks, ar citu noskaņu, bet – katrs būs pārsteigumu pilns. Vienvārdsakot – es jūs visus uzaicinu!» © Publicitātes foto

«Manam festivālam nav nekāda sakara ar politiku. Iespējams, kādam gribas to pievilkt klāt, bet – neizdosies. Jo mūs, kas satiekamies uz vienas skatuves, vieno tikai mīlestība un draudzība,» apgalvo spožā estrādes dīva Laima Vaikule.

No šodienas līdz 22. jūlijam Dzintaru koncertzālē jau ceturto gadu pēc kārtas notiks starptautisks mūzikas festivāls Laima. Rendez Vous. Jūrmala, kur pēc Laimas ielūguma uzstāsies viņas draugi - populārās mūzikas zvaigznes no 13 valstīm.

«Mana vasara vairs nav iedomājama bez Laimas Vaikules randevu,» atzīst populārais dziedātājs Intars Busulis, uzsverot, ka šis festivāls ir lieliska iespēja uz vienas skatuves satikties tiem Latvijas mūziķiem, kuri biežāk satiekas Krievijā. «Jo nav vairs Latvijā otra tāda festivāla, kur mums visiem satikties, apvaicāties, kā kuram iet, tāpēc paldies Laimai - baigi forši, ka viņa to dara,» saka Intars Busulis, kuram šis būs jau ceturtais randiņš ar Laimu. Un viņš apstiprina dziedātājas teikto, ka šajā izsmalcinātajā un romantiskajā festivālā nevienu brīdi netiek skartas «sāpīgās tēmas par politiku», tā ir patiesa muzikāla tikšanās, kur dziedātāji izpilda gan savus hitus, gan pārsteidz ar jauniem duetiem un trio.

Šogad Laima uz aizraujošāko muzikālo randiņu uzaicinājusi daudzus pašmāju dziedātājus, savus draugus: Jāni Stībeli, Aiju Andrejevu, Marku Rivu, Igo, Lauri Reiniku, vokālo grupu Framest un grupu DaGamba, kā arī jaunos talantus - The Ludwig un Katrīnu Gupalo, un akordeonisti Kseniju Sidorovu.

«Es gribu oponēt Laimai un Intaram: politika šajā festivālā ir un būs, jo mūziķi ar savu piemēru rāda, ka uz vienas skatuves var vienoties dažādu valstu izpildītāji, turklāt veiksmīgi sadarboties, meklējot un atrodot jaunus veidus, kā sevi izpaust. Un tas ir vislabākais piemērs visai pasaulei un visiem pasaules politiķiem. Līdz ar to - ir šeit politika un nekur no tās neizbēgt,» uzskata dziedātājs Igo. Uz vienas skatuves ar Laimu viņš jau daudz bijis astoņdesmitajos gados. «Tieši Jūrmala un Dzintaru koncertzāle man ir dāvājusi iespēju izmantot tās priekšrocības, ko pēc Grand Prix iegūšanas deva popularitāte un plaša atpazīstama,» piebilst Igo.

Tikmēr jaunais talants The Ludwig (Ludvigs Kalmanis) ar nepacietību gaida savu debijas randiņu: «Nevaru vien sagaidīt, kad varēšu iepazīties ar skatuves zvaigznēm un, iespējams, iegūt sev jaunus draugus.»

«Šā gada jaunums ir festivāla iedalījums tematiskajos vakaros: krāšņa Atklāšana, Mīlestības vakars, Hitu vakars un grandiozs Galā koncerts,» informē festivāla producente Elita Mīlgrāve. Turklāt kā vēl viens nosacījums festivāla programmai ir žanru daudzveidība - skatītāji varēs baudīt labākās dziesmas no klasikas līdz pat rokam, bet festivāla priekšplānā būs unikālais ukraiņu Ballet Freedom, 14 profesionālu baletdejotāju, kas ir talantīgās režisores Jeļenas Koljadenko projekts.

«Lieliska mūzika, romantika, nostalģija, brīnišķīgi liegs humors, gaumīga koncerta programma un satriecoša zvaigžņu izlase - Laima un viņas radītais festivāls par to tiek augsti vērtēts,» uzsver Elita Mīlgrāve. Bet pati festivāla dibinātāja Laima Vaikule ne tikai piedalās visos koncertvakaros, bet arī pilda pasākuma vadītājas funkcijas, kas šim festivālam piešķir īpašu šarmu.