Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Lily Allen “No Shame”

© Publicitātes foto

Angļu dziedātājai, mūzikas autorei, Tv raidījumu vadītājai un aktrisei Lilī Alenai, īstajā vārdā, Lilī Rouzai Beatrisai Kūperai, laikam jau nemaz nebija citu variantu kā vien kļūt par sabiedrībā pazīstamu personu – viņas māte ir aktrise Keita Alena, bet tēvs ir režisors Elisons Ouens.

Meitene jau no padsmitnieces gadiem piedalījusies dažādās muzikālās un TV aktivitātēs, bet līgumu ar ierakstu kompāniju noslēdza, kad viņai bija 20 gadu. Pašlaik viņas kontā ir četri studijas albumi, no kuriem veiksmīgākie bija “It’s Not Me, It’s You” (2009) un “Sheezus” (2014), kuri visā pasaulē tika pārdoti aptuveni 2,5 miljonu kopiju lielās tirāžās, un Britu salās kļuva par neapšaubāmiem Nr.1. Pazīstamākās Lilī Alenas dziesmas - “Smile”, “The Fear” un “Somewhere Only We Know”, kuras bijušas britu topa pašā spicē. Ja analizē jauno CD no topu viedokļa, tad “No Shame” ir pilnīga izgāšanās: tikai astotā vieta Britu salās, bet Amerikā, kur Lilī Alenas albumi nekad nav bijuši zemāk par 20. vietu, šoreiz viņa nav tikusi pat Top 150… Tiesa, mūzikas kritiķi bijuši daudz žēlīgāki un šim ripulim organizēti likuši četras zvaigznes no piecām.

PAR. Labi sanākusi albumu ievadošā dziesma “Come On Then”, bet it īpaši kopā ar britu reperi Giggs tapušais “hip hop pop” gabals “Trigger Bang”. Izcelt varētu arī atmiņā paliekošo melodiju “Everything To Feel Something”, enerģisko kopdarbu ar Lady Chann dziesmā “Waste”, kā arī rāmo un eleganto “Family Man”. Kaut ko atrast šajā albumā var. Tekstos savā leksikā Lilī nav īpaši izvēlīga, cenzoru brīdinājuma uzlīmīte godam nopelnīta.

PRET. Albums tapis Lilī personīgās dzīves grūtā posmā (viņa izšķīrās no vīra) un var jau būt, ka tāpēc jaunais garadarbs ieturēts vieglā elektropopa stilā ar ietekmēm no “dancehall” un pat regeja, taču šāds stils dziedātājai diez ko nepiestāv. Noskaņā tumšas, pat depresīvas, dziesmas - klausītāji šādu Lilī Alenu nepieņems. Jau ap ceturto dziesmu skats vēršas uz CD atskaņotāja pusi - kad tas viss beigsies?! Bet kopumā te ir salādēts 14 dziesmu…

Sandris Vanzovičs
Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.