Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Three Days Grace “Outsider”

© Publicitātes foto

Kanādiešu alternatīvā metāla grupas “Three Days Grace” jaunākais albums latvju publikai varētu būt īpaši nozīmīgs no tā aspekta, ka ar tajā iekļauto programmu šī grupa pošas arī pie mums - 30. oktobrī “3DG” uzstāsies “Palladium” koncertzālē.

Jāatgādina, ka kanādieši te sabija jau 2016. gada janvārī, un toreiz koncerts bija pilnībā izpārdots jau vairākas nedēļas pirms pasākuma. “Outsider” ir sestais ripulis šīs grupas karjerā, studijas albumi tiek izdoti ar trīs gadu intervālu. Albuma pirmais singls “The Mountain” ierindojās “Billboard” rokmūzikas topa pirmajā vietā, līdz ar to jau trīspadsmit “3DG” kompozīciju pabijušas topu virsotnēs, kas līdzinās tādu leģendu, kā piemēram “Van Halen” visas karjeras laikā sasniegtā. Pie jaunā materiāla mūziķi strādājuši aptuveni gadu, kura laikā centušies maksimāli norobežoties no apkārt notiekošā. Rezultātā tapušas ap 20 kompozīciju, no kurām albumam izvēlēts ducis. “Es domāju, ka ir kāds kopīgs pavediens, kas izskaidro, kā virzīt savu ceļu caur mūsdienu dzīvei, kurā viņu bombardē ar informāciju, izjūtām un uzskatiem. Mums nav atbilžu uz visiem šiem jautājumiem, bet mēs noteikti vēlamies šo tēmu aktualizēt,” lūgts komentēt tās sajūtas, ko mūziķi vēlējušies izteikt albumā, teicis bundzinieks Nīls Sandersons.

Jāatgādina, ka grupu “Three Days Grace” 1997. gadā Ontario provinces pilsētiņā Norvudā dibināja vokālists un ģitārists Ādams Gontjē, basists Breds Volsts un bundzinieks Nīls Sandersons. 2003. gadā viņiem pievienojās un par vadošo ģitāristu kļuva Berijs Stoks. 2013. gadā Gontjē apvienību atstāja, bet basģitārists Volsts solista vietā uzaicināja savu brāli Metu, kas pārsteidzoši ātri un veiksmīgi iekļāvās kolektīvā. Kritiķi grupas muzicēšanas stila apzīmēšanai izmanto tādus terminus kā alternatīvais hārdroks, postgrandžs un “nu metal”. Jādomā, ka Rīgas koncertā grupa neaprobežosies tikai ar jaunajām dziesmām, bet atskaņos arī dziesmas no citiem albumiem, tostarp tādus hitus kā "I Hate Everything About You", "Never Too Late", "Animal I Have Become", "Pain", "Just Like You", "Home", "I Am Machine" un "Riot".

PAR. Lai gan “Outsider” topos diez ko augstu nekotējas, albumā iekļautajam materiālam nav ne vainas - koncerts būs tā vērts, lai uz to aizstaigātu. Labs, kvalitatīvs un melodisks “nu metal”, praktiski neviena dziesma nekrīt ārā no kopējā konteksta. Labākā dziesma, šķiet, ir “Me Against You”, taču tikpat labi var ieteikt arī “Right Left Wrong”, “The Mountain”, “I Am An Outsider”, “Strange Days”, “Villain I’m Not” vai “The New Real”.

PRET. Lielākā šī albuma bēda ir tāda, ka praktiski visas dziesmas var klausīties, bet - var arī neklausīties. Nav neviena īpaši pavelkoša gabala, visas ir ierindas dziesmas. Turklāt šādiem ņūmetāla darbiem piestāv arī kāda lēnīga rokbalāde straujo rokgabalu vidū, bet “Love Me Or Leave Me”, kas vienīgā varētu pretendēt uz šādu statusu, šo nišu aizpilda visai nepilnīgi.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.