RECENZIJA: Shawn Mendes "Shawn Mendes"

© Publicitātes foto

Pašlaik amerikāņu toptabulu virsotnes vago Šons Mendess, 19-gadīgais kanādiešu jauneklis, kārtējais šā gadsimta piedāvāto tehnoloģiju un sociālo tīklu brīnumbērns.

Šis puisis pirms kādiem pieciem gadiem lika savas populāru dziesmu kaverversijas vietnē “Vine”, kur savukārt viņu pamanīja menedžeris Endrjū Gertlers un piedāvāja noslēgt līgumu ar “Island Records A&R”. Lai gan šāds līgums bieži vien vēl nenozīmē neko, 2014. gada jūlijā izdotais EP un nākamajā gadā tam sekojošais pilnais disks “Handwritten” puisim deva pirmos popularitātes bonusus, kurus stiprināja Amerikas un Kanādas Top 10 iekļuvušais singls “Stitches”. Dīvainā kārtā lielāko atzinību tas sasniedza Britu salās, kur nostājās uz topa paša augstākā pakāpiena. Gan “Handwritten”, gan arī nākamais Šona studijas albums “Illuminate” (2016) štatos bija Nr.1, ar ko viņš iegāja vēsturē kā viens no pieciem dziedātājiem, kuriem tas izdevies vēl pirms pilngadības sasniegšanas. Jāpiebilst, ka “Illuminate” vispār bija pirmajā trijniekā teju visos lielākajos topos. Pagājušā mēneša beigās klajā nāca Mendesa trešais studijas albums un nav šaubu, ka tas turpinās savu priekšteču panākumus. Atsauksmes par to ir cildinošas - stabilas četras zvaigznes no piecām visos respektablākajos mūzikas izdevumos. Pats Šons klāstījis, ka šo albumu rakstījis, iedvesmojoties no tādiem mūziķiem kā Džastins Timberleiks, Kanje Vests un “Kings Of Leon” - kā viņš tos visus iedabūjis vienā maisā, nav saprotams, bet kaut kas no visiem šiem māksliniekiem viņa skanējumā tiešām ir atrodams.

PAR. Eds Šīrans (daudz) + Džastins Timberleiks un pat Džastins Bībers (mazāk) + “r&b” un soulmūzika (krietnās devās) = komerciāli veiksmīgs mākslinieks. Pēc šāda veida mūzikas šobrīd ir liels pieprasījums abās Atlantijas okeāna pusēs, un gudri producenti steidz to izmantot. No Šona albuma izceļams superhits “In My Blood”, kopā ar hiphopa un & “r&b” meistaru Halidu tapusī “Youth”, kā arī nez ar ko ausīs iekritusī dziesma “Mutual”.

PRET. Albumu ir viegli klausīties, tas nekrīt uz nerviem, taču īpaši tērēt laiku tā analīzei nav vērts. Un arī to klausīties īpaši nav vērts, padariet tā vietā kaut ko interesantāku…

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Izklaide

Pašmāju hiphopa mākslinieki ansis un Ūga, piedaloties projektā “Putāns. Toreiz un tagad”, radījuši dziesmas ar leģendām apvītā 20. gadsimta latgaliešu dzejnieka Seimaņa Putāna dzeju.