Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Lucavsalā zvaigžņots bezmaksas koncerts

© Scanpix

Pagaidām gan nav nekas dzirdēts par tās turpinājumu, taču, cerams, tas būs kaut ceturtdaļu tikpat iespaidīgs kā pērn.

Pagājušajā gadā Lucavsalu par savu koncertu vietu bija izvēlējušās tādas blices kā Red Hot Chili Peppers un Foo Fighters, bet iepriekš šeit uz pāris gadiem bija apmeties Krievijas šovbiznesa pārstāvju organizētais zvaigžņotais festivāls Kubana. Šie pasākumi pierādīja, ka Lucavsala ir teicama vieta koncertiem: nav tālu no centra, gleznainā vietā pie upes, ar labu skanējumu. Arī sabiedrisko transportu var noorganizēt gluži labi (ja vien ir tāda vēlme). Mīnuss - ja ir lietains un vējains, tad Lucavsalā šķiet gaužām nemīlīgi. Jācer, ka šo piektdien laika apstākļi par mūzikas mīļotājiem apžēlosies.

Pērn Rīgas pašvaldība te rīkoja nu jau pat Murim ar Kuzju droši vien apnikušo Bi-2 koncertu, bet šoreiz piedāvājums ir krietni demokrātiskāks un dažādām nācijām saprotamāks. Proti, britu poproka un r&b mūziķis Džeimss Arturs, kura lielākais panākums ir uzvara Lielbritānijas šova X Factor devītajā sezonā, 2012. gadā. Pie mums uzvara šajā šovā neko nedod, bet Britu salās tā ir garantēta karjera pašā augstākajā līmenī. Arī Artura debijas singls Impossible momentā nokļuva britu topa pirmajā ailē, bet tam sekojošais You’re Nobody ‘Til Somebody Loves You bija otrais. Šis mūziķis izdevis studijas albumus James Arthur (2013) un Back From The Edge (2016) - abi ripuļi tika Top 3, bet pēdējais nostājās pat uz paša augstākā pakāpiena. Savas relatīvi īsās karjeras laikā Arturs paguvis jau sniegt simtiem solokoncertu un uzstāties virknē atzītu Eiropas festivālu, piemēram, V Festival. Viņš ticis arī pie vairākām balvām un prestižām nominācijām, tostarp Brit Awards.

Un nu šī stāsta patīkamākā daļa: tā kā šo brīvdabas koncertu uzsauc pašvaldība (tas esot izmaksājis ap 124 000 eiro), ieeja tajā ir par brīvu. Ja kādam netīk Džeimss Arturs, kas būtu diezgan saprotami, tad iesildītāji gan ir tā vērti, lai dotos uz Lucsavsalu un viņiem uzmestu aci un (ausi) - Intars Busulis un pašmāju cerīgākā jaunā grupa Carnival Youth! Parasti uz viņu koncertiem ir pagrūti un arī dārgi tikt, bet te - tāda iespēja! Šķiet, Lucavsala piektdien būs ļoti plaši apdzīvota.