Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Pasaulslavenais basbaritons Egils Siliņš šodien dziedās Stacijas tunelī Rīgā

© F64

Lai pievērstu sabiedrības un lēmējvaras uzmanību, otrdien, 22. maijā gājēju tunelī virzienā uz Stacijas laukumu (tunelī, kas tuvāks tirdzniecības centra Stockmann ēkai) notiks Vāgnera zāles pagaidām neskaidrajai nākotnei veltīta zibakcija. Tās norisē pasaulslavenais basbaritons Egils Siliņš dziedās Holandieša monologu no Riharda Vāgnera operas "Klīstošais holandietis". Dziedājumu pavadīs Mārtiņš Zilberts (klavieres). Akcijas sākums pl.12.40, tā ilgs aptuveni divdesmit minūtes.

Šobrīd 1782. gadā pēc arhitekta Kristofa Hāberlanda projekta celtais nams ir sliktā stāvoklī un jau divpadsmit gadus ir slēgts.

22. maijs ir komponista Riharda Vāgnera dzimšanas diena. No 1837. līdz 1839 gadam viņš strādāja par diriģentu un vadītāju Rīgas pilsētas vācu teātrī. Šī koncertzāle, kuru šodien dēvējam par Vāgnera zāli, komponistam kalpoja par iedvesmas avotu vēlākajai Baireitas festivāla nama būvei. Vāgnera zālē ar savu mūziku viesojušās tādas klasiskās mūzikas zvaigznes kā komponisti Hektors Berliozs un Ferencs Lists, kā arī izcilā pianiste un komponiste, Roberta Šūmaņa sieva Klāra Šūmane.

Šobrīd 1782. gadā pēc arhitekta Kristofa Hāberlanda projekta celtais nams ir sliktā stāvoklī un jau divpadsmit gadus ir slēgts. Namu apsaimnieko Valsts Nekustamo īpašumu aģentūra, bet par tā tālāko nākotni nav skaidrības. Kā variants katastrofālā stāvoklī esošā nama renovācijai jau pirms trim gadiem tika izvirzīts publiskās privātās partnerības modelis, kurā no vienas puses iesaistītos valsts, no otras - privātais partneris, kas tiktu izvēlēts konkursa kārtībā. Taču savu vērtējumu par šo piedāvājumu vēl arvien nav sniedzis Ministru Kabinets.