Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Primordial "Exile Amongst The Ruins"

© Ekrānšāviņš

Īru “pagan metal” apvienība ir jau ar diezgan garu bārdu – tā pastāv no 1987. gada.

Tiesa, sākotnēji šie īri spēlēja ar nosaukumu „Forsaken” un zāģēja diezgan primitīvu trešmetāla un „death metal” krustojumu, lielākoties orientējoties uz “Sepultura”, “Death” un tamlīdzīgu grupu dziesmu kaverversijām, bet vēlāk nomainīja nosaukumu un sāka stūrēt blekmetāla ar īru folkmūzikas iezīmēm virzienā. Cik noprotams, tas notika vokālista Alana Eiverila (viņa skatuves vārds ir Nemtheanga) ietekmē, jo šis puisis bija tādu leģendāru vienību kā „Celtic Frost” un „Bathory” fans. Šobrīd „Primordial” kontā ir deviņi studijas albumi, kas guvuši labas atsauksmes smagās mūzikas cienītāju un arī kritiķu aprindās. Jāpiebilst, ka “Exile Amongst The Ruins” bija aizrāpies pat līdz Vācijas topa devītajai ailei, par ko šis kvintets ar izdevniecības “Metal Blade” starpniecību pateicās, “paceļot kausu par visiem, kas iegādājušies šo albumu”. Pašlaik grupa kopā ar somu “Moonsorrow” devusies Eiropas tūrē, taču diemžēl mums pārskatāmā tuvumā viņi nav plānojuši pietauvoties. Tas gan neattiecas uz “Moonsorrow”, kuri plānoti kā “hedlaineri” no 15. - 17. jūnijam Bauskas pilskalnā notiekošajā festivālā “Zobens un Lemess”!

PAR. Albums tiem, kam patīk domāt liekoša, meditatīva smagā mūzika. Kopumā astoņas kompozīcijas, taču vairāk nekā stundu garumā - tas vien norāda uz to pārdomātību. “Primordial” izvēlējušies interesantu folkmetāla paveidu, kas muzikāli drīzāk velk uz progresīvā metāla pusi, tiesa, īri nebaidās tam ik pa laikam pievienot kaut ko no tīra blekmetāla. Ieteicamākās kompozīcijas - “Nail Their Tongues” un “To Hell Or The Hangman”.

PRET. Pirms četriem gadiem izdotais “Where Greater Men Have Fallen” kaut kā aizrāva vairāk. Dīvainā kārtā šis albums šķiet pārāk… viegls. Arī sirdi nepiesien, vairāk domāts “progresīvajiem” nevis pagānmetālistiem.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu „Randoms”.