Rīgā somu ''Battle Beast'' ar metāllēdiju Noru pie mikrofona

© Publicitātes foto

Šo piektdien, 6. aprīlī, Rīgas klubā “Melnā piektdiena” uzstāsies somu melodiskā metāla grupa “Battle Beast”, kuras galvenais spēks ir jaudīgā vokāliste Nora Louhimo.

Helsinkiešu “heavy & power metal” grupa “Battle Beast” izveidota pirms desmit gadiem. Pirmie tās panākumi datējami ar 2010. gadā, kad šī grupa uzvarēja starptautiskajā konkursā "Finnish Metal Battle" un tika pie iespējas piedalīties festivālā “Wacken Open Air” kopā ar tādām grupām kā “Apocalyptica”, “Sepultura” un “Cradle Of Filth”. Nākamajā gadā tika izdots grupas debijas albums “Steel”, kā arī noslēgts līgums ar pasaulē pazīstamo vācu izdevniecību “Nuclear Blast Records”, bet vēl pēc gada “Battle Beast” piedalījās kopīgā Eiropas tūrē ar slavenajiem tautiešiem no “Nightwish”. Lai gan abas šīs grupas par stilistiskiem līdziniekiem dēvēt par stilistiskiem līdziniekiem nevarētu, jo “Battle Beast” ir melodiskāki (jeb “mīkstāki”), Noras balss labi iederētos arī “Nightwish” repertuārā.

Kopumā “Battle Beast” izdevuši četrus studijas albumus, no kuriem pēdējais “Bringer Of Pain” nāca klajā pērn februārī. Pēc mūzikas kritiķu atzinuma, šis ripulis padevies stilistiski gana daudzveidīgs - dziesmās samanāmi gan klasiskie “heavy metal”, gan “power metal” elementi, ir arī klasiskas roka balādes un iepīts pat kaut kas no 80. gadu popmūzikas. Šī iemesla dēļ albumu raksturojot pat tiek piesaukts “disco metal” stils. No diskā iekļautā skaņu materiāla kritiķi īpaši atzīmējuši “Lost In Wars”, kas ir smaga, taču vienlaicīgi ļoti melodiska dziesma.

Jāpiebilst, ka ne mazāk interesantas grupas Rīgas koncertā gaidāmas arī iesildītāju lomā. Arī 2016. gadā zviedru pilsētā Jenčēpingā izveidotās melodiskā metāla grupas “Rexoria” līdere ir sieviete - vokāliste Frīda Olīna, bet “progressive power metal” grupā “Carthagods” (tā dibināta jau 2007. gadā) ir tikai vīrieši, toties ar interesantu valstisko piederību - viņu pieraksta vieta ir Tunisija!

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.