RECENZIJA: Morrissey ''Low In High School''

© Publicitātes foto

Īru dumpinieks un kādreizējais populārās britu rokgrupas “The Smiths” vokālists un dziesmu tekstu autors Stīvens Patriks Morisejs jau tuvojas savam 60 gadu slieksnim, taču joprojām nav zaudējis ne savu dzēlīgo attieksmi pret dzīvi, ne spējas radīt jaunu muzikālo materiālu.

Moriseja soloalbumu skaits sasniedzis 11, turklāt iepriekšējie četri bija britu Top 3. “Low In High School” tika labi nav klājies, taču arī piektā pozīcijā nav peļama, un arī kritiķi mūziķi nav centušies pazemot, lielākoties dodot šim garadarbam trīs zvaigznes no piecām. Albums ierakstīts producenta Džo Čikarelli aizgādā (starp citu, “Grammy” balvas laureāts), “La Fabrique” studijā Francijā un “Ennio Morricone’s Forum” studijā Itālijā. “Esmu satraucies par visiem, kuri šajos laikos jūtas pamesti gan garīgi, gan no akadēmiskā viedokļa. Par tiem, kuri mācās skolā, un kuriem nav ne mērķu, ne perspektīvu. Vai jaunatne atkal varētu kļūt bezrūpīga? Lūk, tas ir jautājums,” par šajā albumā iekļauto tematiku filozofē Morisejs, un to labi pasvītro izteiksmīgais šī CD noformējums. Taču, protams, šīs tēmas ir tikai simboliskas - lielākoties te prātots par pretkara lietām, māca līdzcietību un skolo nepakļauties viltus ziņām. Ļoti aktuālas tēmas, cita starpā.

PAR. Lai aizplīvurotajos tekstu vēstījumos buras lirikas lietpratēji, Moriseja albums ir interesants arī no muzikālā viedokļa - pat grūti to definēt, bet tas varētu būt alternatīvais indīpops ar roka piešprici. No šajā ripulī esošā kompozīciju duča izcelt gribētos ar bagātīgām aranžijām apveltīto ģitārroka (gandrīz) gabalu “My Love, I’d Do Anything For You” un intriģējošo “Spent The Day In Bed”, kas piesaista ar savdabīgu melodiju. Labs fona albums.

PRET. “Veca reakcionāra dīvainu politisko paziņojumu apkopojums” - lasīts arī šāds viedoklis par “Low In High School” iekļauto materiālu, un tas nav nekas pārsteidzošs, jo Moriseja prātojumi par pasaulē notiekošo bieži vien šķituši kaitinoši. Piemēram, “Israel” - labi, ka šī dziesma te ir ievietota kā pati pēdējā.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Svarīgākais