Eirovīzijas finālā triumfē Vācijas dziedātāja Lēna

Vācijas pārstāve Lena © Scanpix/AFP

Naktī no sestdienas uz svētdienu Norvēģijas galvaspilsētā Oslo noslēdzās 55. Starptautiskais Eirovīzijas dziesmu konkurss, kura finālā 25 valstu dziesmu konkurencē uzvaras laurus plūca Vācijas pārstāves Lēnas izpildītā dziesma Satellite, kas saņēma 246 punktus.

Apkopojot profesionālās žūrijas un telefonbalsojuma rezultātus, otrajā vietā ar 170 punktiem ierindojās Turcijas grupa maNga ar dziesmu We Could Be The Same, bet trešajā vietā ar 162 punktiem palika Rumānijas duets Paulas Selingas & Ovi ar dziesmu Playing With Fire.

Dānijas duets Chanée & N'evergreen ar dziesmu In A Moment Like This ar 149 punktiem ierindojās ceturtajā, bet Beļģijas pārstāvis Toms Daiss (Tom Dice),ar dziesmu Me And My Guitar 143 punktiem palika sestajā vietā.

Azerbaidžānas pārstāve Safura ar dziesmu Drip Drop, kuras uzvaru prognozēja bukmeikeri,ieguva 145 punktus un ierindojās piektajā vietā.

Spānijas dziedātāja Daniela Digesa uzstāšanās laikā uz skatuves uzskrēja kāds skatītājs, tādēļ viņam organizatori ļāva uzstāties vēlreiz un šoreiz kā pēdējam.

Pēdējo gadu laikā šī ir pirmā reize, kad Eirovīzijas finālā nepiedalās neviena no Baltijas valstīm, pēc fināla publiskotajos abu pusfinālu balsojumu rezultātos redzams, ka Lietuva ieguvusi 44 punktus, Igaunija 39 punktus, bet Latvija balsojumā ieguvusi 11 punktus.

Latvijas telefonbalsojuma rezultātus paziņoja dziedātājs Kaža.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais