Rīgā pirmo reizi notiks ''ScratchFest''

© Publicitātes foto

21. aprīlī, Rīgā, hip-hop klubā “de flou” notiks pirmais vinila skrāpētāju un entuziastu minifestivāls “ScratchFest”. Festivālu organizē domubiedru apvienība #turntablistLatvia, ar mērķi vienkopus pulcēt vinila skrāpēšanas (scratch) aktīvistus, klausītājus un atbalstītājus. Pasākuma laikā būs iespēja paklausīties kā plates skrāpē profesionāļi no Latvijas un Lietuvas, interesentiem būs iespēja pamēģināt arī pašiem, uzdot jautājumus un mācīties.

“Ir pagājis jau gads kopš pirmā #turntablistLatvia pasākuma - Scratch Jam. Tas sākās, kā regulāra sanākšana kopā reizi mēnesī, lai kopā paskrečotu. Gada laikā ir noticis daudz. Esam auguši gan apmēros, gan kvalitātē. Pie mums bijuši ciemiņi no Krievijas, Lietuvas un Igaunijas, kuri atbraukuši citreiz ari tāpat vien, lai paskrečotu ar vietējiem dīdžejiem, iepazītos un atbalstītu pasākumu. Vislielākais prieks, ka līdz ar pasākumiem esam iepazinuši līdz šim nedzirdētus un mums nezināmus skreča entuziastus no Latvijas, kas liek domāt, ka šai kustībai būs būt. Tas viss mudināja organizēt pirmo minifestivālu,” stāsta #turntablistLatvia veidotājs Dmitrijs Šaligins, zināms arī kā DJ PM2THEAM.

Pasākuma laikā būs iespēja dzirdēt zināmākos Latvijas skreča entuziastus, kā arī pārstāvjus no Lietuvas. Visiem interesentiem būs iespēja arī mēģināt pašiem un mācīties. Būs iespēja arī iegādāties vinilu. Pēc skreča sesijas notiks afterparty, kurā uzstāsies: DJ MAMANIA (LT), DJ PM2THEAM, ORIOLE (Dirty Deal Audio), DJ ALEX O , DJ ALL-VISS, DJ FDE.

Ieeja pasākumā:2Eur

Vairāk informācijas par minifestivālu atradīsiet #TurntablistLatvia Facebook lapā.

#turntabilstLatvia ir 2017. gada martā veidota scratch entuziastu apvienība, kas darbojas kā platforma, kurā var sekot līdzi un uzzināt jaunumus par DJ lietām pasaulē, piedalīties un augt meistarībā, kā arī uzdot jautājumus, atrast visas atbildes šajā jomā un vienot domubiedrus.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.