Eirovīzijas otrais pusfināls noslēdzies; arī Lietuva netiek finālā

Ukrainas pārstāve Aļoša © Scanpix/AP

Ceturtdien Norvēģijas galvaspilsētas Oslo Telenor arēnā noslēdzies otrais Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa pusfināls, kurā no 17 dziesmām 10 kvalificējās finālam, kas notiks 29. maijā Oslo.

Finālā bez jau pirmajā pusfinālā izvirzītajām Bosnijas un Hercegovinas, Moldovas, Krievijas, Grieķijas, Portugāles, Baltkrievijas, Serbijas, Beļģijas, Albānijas un Īslandes dziesmām finālā sacentīsies arī :

Gruzija (Sofia Nizharadze, "Shine")

Ukraina (Alyosha, "Sweet People")

Turcija (maNga, "We Could Be The Same")

Izraēla (Harel Skaat, "Milim")

Īrija (Niamh Kavanagh, "It's For You")

Kipra (Jon Lilygreen & The Islanders, "Life Looks Better In Spring")

Azerbaidžāna (Safura, "Drip Drop")

Rumānija (Paula Seling & Ovi, "Playing With Fire")

Armēnija (Eva Rivas, "Apricot Stone")

Dānija (Chanée & N'evergreen, "In A Moment Like This")

Finālā neiekļuva neviena no Baltijas valstu dziesmām , kā arī Slovākijas, Somijas, Polijas, Maltas, Maķedonijas, Šveices, Zviedrijas, Nīderlandes, Slovēnijas, Bulgārijas un Horvātijas dziesmas.

Tradicionāli finālā bez piedalīšanās pusfinālos automātiski startēs arī t. s. Lielais četrinieka dziesmas - Lielbritānijas, Spānijas, Francijas un Vācijas.

Mājas lapā www.eirovizija.lv turpinās alternatīvais balsojums par Eirovīzijas starptautiskā dziesmu konkursa dziesmām. Par katru no 39 Eirovīzijas dalībvalstu dziesmām iespējams nobalsot vienu reizi dienā. Balsojums noslēgsies fināla dienā - 29. maijā, kad speciālizlaiduma „Latvija, turam īkšķus!” laikā uzzināsim Latvijas interneta lietotāju favorītu.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais