Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Bukmeikeri atklājuši savu prognozi par ''Supernova'' uzvarētāju

© F64

Šo sestdien, 3. februārī, sāksies viens no šī gada nozīmīgākajiem popmūzikas notikumiem Latvijā, nacionālā Eirovīzijas dziesmu atlase – Supernova.

Bukmeikeri uzskata Edgaru Kreili ar dziesmu “Younger Days” par izteiktu pirmā pusfināla favorītu.

Šo sestdien sāksies četru nedēļu ilgais ceļš, kurā tiks izvēlēts Latvijas pārstāvis Eiropas lielākajam muzikālajam notikumam - Eirovīzijas dziesmu konkursam, kurā piedalīsies 50 Eiropas valstis. Šogad Eirovīzijas dziesmu konkurss norisināsies no 8. - 12. maijam, Lisabonā, Portugālē. Latvijas nacionālajā atlasē skatītāju vērtējumam tiks nodota 21 kompozīcija, trīs pusfinālos. No katra pusfināla uz finālu tiks izvirzīti divi izpildītāji, kuri sacentīsies lielajā finālā par ceļazīmi uz Lisabonu.

Pirmajā no trim pusfināliem, kopā ar Edgaru Kreili, piedalīsies arī Agnese Stengrevics ar dziesmu “You Are My World”, Katrīna Gupalo&The Black Bird ar skaņdarbu “Intoxicating Caramel” un Sudden Lights, kuri izpildīs skaņdarbu “Just Fine”. Bukmeikeri prognozē, ka lielākās izredzes tikt finālā ir tieši Kreilim, kamēr cīņa par otro vietu solās būt sīva un pārējiem pusfināla dalībniekiem ir līdzvērtīgas iespējas tikt finālā.

Pirmajā pusfinālā, par iespēju cīnīties finālā uzstāsies arī Liene Greifāne ar dziesmu “Walk The Talk”, Rahu The Foll “Oh, Longriver” un DVINES ar skaņdarbu “More Than Meets the Eye”.