Aishas tērps patīk Eirovīzijas virsproducentiem

© publicitātes foto

Vakar, 20. maijā Aishai bija otrais mēģinājums uz Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa - Oslo Telenor arēnas skatuves.

Kā stāsta Latvijas TV producente un Latvijas delegācijas vadītāja Iveta Lepeško, otrajā mēģinājumā konkursa dalībniekiem ir iespēja vēl kaut ko mainīt pirms savas uzstāšanās konkursā, Aishas šampanieša krāsa kleita izpelnījusies apbrīnu kā TOP VASARA 2010.

Pavadošās vokālistes - Rīgas Gospelkora dalībnieces visas melnā, bet pilnīgi atšķirīgas, tas darīts tādēļ, lai nenovērstu uzmanību no galvenā Aishas vokāla un dziesmas teksta, kuru Aisha uz skatuves emocionāli izdzīvo.

Skanot labi un organizatori solījuši uzlabot gaismas un dūmu padevi, kuri pašlaik ir šad un tad par daudz, šad un tad - par maz.

Aisha ar meitenēm - saņēmusi arī uzslavas no Norvēģijas TV NRK radošā producenta par labo kameru izjūtu un darbu uz skatuves.

Priekšā vēl daži mēģinājumi un jau otrdien, 25. maija vakarā plkst.22.00 pēc Latvijas laika sāksies 1. pusfināls, kurā Aishaun meitenes uzstāsies ar sesto kārtas numuru.

Jau ziņots, ka Latvijas Televīzijas 1. kanāls tiešraidē translēs gan abus pusfinālus (25. maijā – 1. pusfinālu, 27. maijā – 2. pusfinālu), gan finālu (29. maijā). Katrā pusfinālā startēs 17 dziesmas, no kurām 10 kvalificēsies finālam. Latvija varēs balsot par 1. pusfinālu, kurā piedalīsies Aisha, kā arī par finālu. Visu koncertu sākums – plkst. 22:00.

25. maija vakarā par iekļūšanu finālā sacentīsies šādas valstis (uzstāšanās secībā):

1. Moldova (Sunstroke Project & Olia Tira, „Run Away”

2. Krievija (Peter Nalitch & Friends, „Lost And Forgotten”)

3. Igaunija (Malcolm Lincoln, „Siren”)

4. Slovākija (Kristina Pelakova, „Horehronie”)

5. Somija (Kuunkuiskaajat, „Työlki Ellää”)

6. Latvija (Aisha, „What For?”)

7. Serbija (Milan Stanković, „Ovo Je Balkan”)

8. Bosnija un Hercegovina (Vukašin Brajić, „Thunder And Lightning”)

9. Polija (Marcin Mroziński, „Legenda”)

10. Beļģija (Tom Dice, „Me And My Guitar”)

11. Malta (Thea Garrett, „My Dream”)

12. Albānija (Juliana Pasha, „It's All About You”)

13. Grieķija (Giorgos Alkaios & Friends, „OPA”)

14. Portugāle (Filipa Azevedo, „Há Dias Assim”)

15. Maķedonija (Gjoko Taneski, „Jas Ja Imam Silata”)

16. Baltkrievija (3+2, „Butterflies”)

17. Īslande (Hera Björk, „Je Ne Sais Quoi”)

Jau šobrīd Latvijas Televīzija dara zināmus balsošanas nosacījumus.

Balsot varēs gan ar telefona zvanu, gan īsziņu starpniecību. Balsošanai pa telefonu būs jāzvana uz numuru 905025-XX, kur pēdējie divi cipari ir dziesmas kārtas numurs. Savukārt balsošanai ar īsziņu palīdzību tās būs jāsūta uz numuru 1863, un tekstā jānorāda tikai un vienīgi dalībnieka kārtas numurs. Protams, par balsošanas noteikumiem skatītāji tiks informēti arī raidījuma laikā. Maksa gan par zvanu, gan īsziņu būs 30 santīmu.

Saskaņā ar konkursa organizatoru lēmumu, šogad mainīti balsošanas nosacījumi. Balsojums sāksies jau pirms pirmās dziesmas un noslēgsies 15 minūtes pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas. Turklāt balsojuma rezultātu veidos TV skatītāju un žūrijas balsojums proporcijā 50:50. Latvijas žūrijas vārdi tiks atklāti pusfināla laikā.

Izklaide

Par projekta “Kuolm randõ/Trīs krasti” izdoto plati – tā tautās laišanas koncerts septembra beigās notika kultūras centrā “Siguldas devons” – pēdējā laikā saņemts tik daudz jautājumu no sērijas “kā ir?”, “kas tie ir?”, “vai vērts klausīties?” u.tml., ka nācās vien ķerties pie notestēšanas, lai gan iepriekš to nebija domāts darīt. Kāpēc nebija domāts? Jo šķita, ka “Kuolm randõ” piedāvās kaut ko no pārāk augstiem plauktiem.

Svarīgākais