Orķestris „Rīga” atklāj sezonu ar koncertu „Shostakovich & Starvinsky”

Ceturtdien, 17. septembrī plkst. 19.00 koncertzālē „Lielā Ģilde” (Amatu ielā 6) ar koncertu “Shostakovich & Stravinsky” sezonu atklās Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga”.

Orķestra mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga šim svinīgajam notikumam par godu izvēlējies 20. gadsimta Krievijas mūzikas dižgaru Dmitrija Šostakoviča un Igora Stravinska darbus, kā arī Aleksandra Borodina mūziku. Koncerts piedāvās Rīgas klausītājiem arī retu tikšanos ar talantīgo latviešu pianisti Artu Arnicāni, kas šobrīd studē Šveicē.

Koncerta programmā iekļauta Dmitrija Šostakoviča „Svētku uvertīra”, D. Šostakoviča svīta no operas „Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta”, Igora Stravinska „Koncerts klavierēm un pūšaminstrumentiem”.

Profesionālā pūtēju orķestra „Rīga” programmu „Shostakovich & Stravinsky” papildinās Krievijas 19. gadsimta mūzikas lielmeistara Aleksandra Borodina sarakstītās „Polovciešu dejas” no operas „Kņazs Igors”, kas ir viens no pašiem populārākajiem skaņdarbiem orķestru repertuārā visā pasaulē.

Izklaide

Dziedātājs Mārtiņš Kanters publicējis jau trešo dziesmu no oktobrī gaidāmā studijas albuma „Vēstulēs”, kas būs ieturēts „pop country” stilā. Dziesmai tapis arī videoklips, kas filmēts z/s “Vaidelotes”.

Svarīgākais