Šovā "X Faktors" uzvaras laurus plūc Arturs Gruzdiņš

© Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Svētdienas vakarā ar grandiozu koncertu noslēdzās šovs "X Faktors". Par uzvaru muzikālajā šovā cīnījās Arturs Gruzdiņš, Līga Rīdere un Adriana Miglāne.

Arturs, Līga un Adrians šova izšķirošajā cīņā dziedāja trīs pilnīgi jaunas un līdz šim viņu izpildījumā nedzirdētas ārzemju un latviešu dziesmas. Tika izpildītas tādu mākslinieku kā Džona Bon Džovi, Dženisas Džoplinas, Keitijas Perijas, Maikla Džeksona, Gunāra Kalniņa, Igo, grupas "Prāta Vētra” kompozīcijas.

Finālā tika sagādāts arī vēl kāds īpašs pārsteigums - pretendenti uz "X Faktora” skatuves uzstāsies duetā ar Latvijā pazīstamu mūziķiem: Arturs ar Donu (Artūru Šingireju), Līga Rīdere ar Intaru Busuli un Adriana Miglāne ar Ralfu Eilandu.

Lauris Aizupietis/ F64 Photo Agency

Uz "X Faktora” skatuves kāpa arī Mančesteras duets "Hurts”, grupas "Ewert and the Two Dragons”, "Instrumenti”, Intars Busulis un "Abonementa orķestris” un Dons.

Jau iepriekš bukmeikeri prognozēja, ka uzvaras laurus šova pirmajā sezonā plūks Arturs Gruzdiņš. Šīs prognozes piepildījās un tieši viņš kļuva par galvenās balvas 10 tūkstošus eiro, kā arī ekskluzīvu sadarbību ar ierakstu kompāniju "Sony Music” ieguvēju.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais