Pēc ''The Sound Poets'' liels pieprasījums

© Publicitātes foto

Grupa „The Sound Poets” decembrī ieplānojusi turpinājumu pavasarī aizsāktajai akustisko koncertu sērijai „Joprojām”: pieklusinātā un sirsnīgā gaisotnē bija plānots sniegt vēl deviņus koncertus, taču interese par tiem bijusi tik liela, ka jau izziņots papildkoncerts.

“The Sound Poets” tūre „Joprojām” aizsāksies šo piektdien, 1. decembrī, ar koncertu Alūksnes Kultūras centrā. Pēc tam plānoti koncerti 2. decembrī Latgales vēstniecībā "Gors", 3. decembrī koncertzālē "Valmiera", 8. decembrī Talsu Tautas namā, 9. decembrī Gulbenes kultūras centrā, 10. decembrī Smiltenes pilsētas Kultūras centrā, 15. decembrī Liepājā, koncertzālē "Lielais dzintars" un 16. decembrī Bauskas kultūras centrā. Savukārt Rīgā grupa uzstāsies 5. decembrī - atjaunotajā VEF Kultūras pilī.

„Esam priecīgi atkal doties ceļā pie saviem klausītajiem visā Latvijā. Priecīgi, jo atkal satiksimies ar viņiem tik ļoti tuvā un personiskā gaisotnē, lai dalītos mūsu muzikālajos stāstos. Priecīgi, jo atmiņās vēl spilgti saglabājušies emocionālie mirkļi no pavasara koncertu sērijas, kurā klausītāji mūs lutināja ar savām emocijām, gavilēm, ovācijām, kādai klusai asarai vai vienkārši patiesiem klusuma brīžiem pēc dziesmas pēdējā akorda, lai vēl mirkli uzkavētos tajā īpašajā sajūtā, ko visi kopā spējām uzburt,” stāsta grupas solists Jānis Aišpurs.

Koncertu sērijā „Joprojām” grupa izpilda materiālu no grupas iepriekš izdotajiem albumiem īpaši aranžētās, akustiskās versijās. Pavasarī ar šo programmu mūziķi apceļoja Latviju ar 15 koncertiem, no kuriem lielākā daļa bija izpārdoti. Jāpiebilst, ka oktobra sākumā „The Sound Poets” izdeva akustiskā koncertieraksta albumu „Joprojām”, tajā iekļautas 17 dziesmas. Albums pieejams digitālajās mūzikas platformās „Spotify”, „iTunes”, „Apple Music”, „Deezer” un citās.

Klausītāju lielās intereses dēļ ziemas koncertu sērijas grafiks papildināts ar vēl diviem pieturas punktiem - 6. decembrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas „Ziedoņa zālē”, kā arī ar dienas koncertu Valmierā, 3. decembrī. „Šobrīd esam ļoti patīkamā pozīcijā, kurā jūtam, ka mūsu padarīto novērtē. Gan ieraksts, gan arī ideja par decembra koncertiem radusies cilvēku intereses dēļ, kuru reāli sajutām gan pavasara koncertu lidojumā visā Latvijā, gan pēc tā. Šāds pieprasījums ir patiess kompliments. Jūtams arī gandarījums par ieraksta kvalitāti: tajā dzirdams, ka mums izdevies izveidot jaunu stāstu - ar iekšējo dramaturģiju pamatā un sirsnīgu sajūtu,” tā Jānis Aišpurs.

Izklaide

2025.gadā ceremonija norisināsies 29.reizi. Pasākumā tiek cildināti mūziķi, autori, izpildītāji, producenti un citi mūzikas jomas pārstāvji, izvērtējot gada devumu dažādos mūzikas žanros. Līdzšinējo 28 gadu laikā pasniegtas balvas 580 labākajiem ierakstiem dažādos žanros, Mūža ieguldījuma balvu saņēmuši 34 industrijas profesionāļi, izpildītāji, komponisti un dziesmu vārdu autori. Mūzikas ierakstu gada balvas mērķis ir veicināt Latvijas mūzikas ierakstu izdošanu, popularizēt latviešu mūziku un veicināt tās konkurētspēju ārvalstīs. Pasākums kalpo kā platforma Latvijas izpildītāju un producentu attīstībai un publicitātei.