RECENZIJA: Cannibal Corpse ''Red Before Black''

© Publicitātes foto

Iespējams, planēta Zeme kādreiz sāks griezties ap Mēnesi, Daugava pārdomās un sāks tecēt Baltkrievijas virzienā, bet Solvita Āboltiņa reiz sāks dziedāt “Līvos”, taču amerikāņu “brutal death” brigāde “Cannibal Corpse” savā skanējumā nemainīsies nekad – tas nu ir pilnīgi skaidrs.

Šī blice izveidota jau 1988. gadā un šokēja pasauli jau ar saviem pirmajiem albumiem “Eaten Back To Life” (1990) un “Butchered At Birth” (1991). Līdz galējībai novesta smagnēja mūzika un tās izpildīšanas temps, biežas ritma maiņas, vokāls, kas vairāk atgādina rūkšanu vai aurošanu, teksti par nāvi un līķiem utt. - tā joprojām ir “kanibālu” vizītkarte, kas spējusi gadiem saglabāt viņiem noturīgu fanu pulku. Protams, pašlaik tā spēlē ļoti daudz grupu, bet 90. gados “CC” bija vieni no pirmajiem “brutal death metal” pārstāvjiem. “Red Before Black” grupas karjerā ir jau 14. studijas albums, to producējis Ēriks Ratans, kurš, cita starpā, trīs dažādos periodos bijis “Morbid Angel” ģitārists. Grupas sastāvā nekādu izmaiņu nav, pie mikrofona joprojām ir Džordžs Fišers jeb Corpsegrinder.

PAR. Ducis kompozīciju, kuru pavadījumā droši vien ļoti labi klapējas karbonāde vai strādājas ar pneimatisko āmuru - “Cannibal Corpse” ierastajā stilā. Taču dīvainā kārtā viņi teju katrā albumā pamanās iedabūt kādu gabalu, aiz kura kaut kā “aizķeras auss” - šajā tāds ir “Scavenger Consuming Death”, laikam pateicoties spēcīgajai basa līnijai.

PRET. Interesanti, vai “Cannibal Corpse” fani spētu pateikt, no kura albuma ir kura dziesma. Un kam vajadzīgi četrpadsmit albumi, ja pilnīgi pietiktu ar kādiem trim?!

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Svarīgākais