Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šo otrdien ''Bildēs'' blūza koncerts, spēlēs arī deputāti

NO EIROPARLAMENTA. Blūzmeņu grupa “Exiled in Brussels” gatava iznācienam latvju publikas priekšā. Pirmais no labās – deputāts Roberts Zīle. © Kārlis Bumesters

Šajā otrdienā, 14. novembrī, mūzikas un mākslas festivāla “Bildes” ietvaros mūzikas namā “Daile” notiks blūza koncerts. Jau ierasti tas ir viens no retajiem pasākumiem, kas vienuviet pulcē labākos pašmāju blūzmeņus.

Koncertu vadīs rokeris Jānis Bukums (viņš šos pienākumus veica arī pērn), un koncertā uzstāsies tādas apvienības kā “Big Eye Bee”, Ainars Pūpols un “π Blues”, Jānis Vanadziņš, “The Blues Gang”, “Vocada”, “Lavrix Blues Band”, Ieva Kākule un “B.B.Max Band”, “RMO Trio”, Vjačeslavs Mitrohins, Ieva Sutugova, “Exiled in Brussels”, “Rahu the Fool” un citi.

Pats neparastākais projekts visā šajā sarakstā būs “Exiled in Brussels”, ko piedāvās īsti eiroparlamentārieši. “Blūzs patīk gan man, gan maniem kolēģiem, tāpēc no darba brīvajā laikā mēs labprāt uzspēlējam,” stāsta grupas dalībnieks, Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle. ““Bilžu” jau gadiem organizētie konkrēta stila koncerti ir ļoti laba tradīcija. Man bija tas prieks pirms dažiem gadiem blūza koncertā uzspēlēt kopā ar “Coolmans Report”, kuri tagad visi četri mācās Bērklija Mūzikas koledžā Bostonā. Šoreiz spēlēšu kopā ar kolēģiem - Eiropas Konservatīvo un reformistu grupas vadītāju Saīdu Kamalu no Lielbritānijas un sabiedrisko attiecību vadītāju Eiropas Parlamentā Janu Krelinu no Čehijas. Esam pieaicinājuši arī Kārli Būmeisteru (viņš Eiroparlamentā strādā par deputāta palīgu - aut.), kuru kā profesionālāko no mums pielikām pie bungām. Domāju, ka skanēsim kolorīti. Piedāvāsim diezgan izteiktu klasiku - ļoti labi zināmu Džona Lī Hūkera dziesmu, vienu agrīnā “ZZ Top” skaņdarbu, kaut ko arī no deltas blūza, izmantojot ģitāras rezonatoru un slaidu. Aicinu publiku mūs pārāk nekritizēt, jo tomēr nespēlējam kopā pārāk bieži.”

Jāatgādina, ka “Bildes” šogad risināsies līdz 25. novembrim, festivāla ietvaros ir deviņi koncerti, kas jau notikuši vai vēl notiks četrās Rīgas vietās - mūzikas klubā “Kaļķu vārti”, Spīķeru koncertzālē, mūzikas namā “Daile” un Kongresu namā, kur 24. un 25. novembrī notiks “Bilžu” noslēguma koncerti un vestibilā būs iespējams apskatīt arī mākslas izstādi “Instrumenti. Pārvērtības”.