RECENZIJA: Marilyn Manson “Heaven Upside Down”

© Publicitātes foto

Šokrokeris Merilins Mensons savu iepriekšējo studijas albumu “The Pale Emperor” bija izdevis pirms diviem gadiem, līdz ar to nevarētu teikt, ka viņa pielūdzēji būtu pārlieku ilgi badināti bez jauniem Vornera kunga darinājumiem.

Taču katrs jauns Mensona albums ir notikums, katrs tiek gaidīts ar lielu interesi. Desmitajā studijas albumā iekļautas desmit jaunas dziesmas - pat žēl, ka ripulis nesaglabāja tā sākotnējo darba nosaukumu “Say 10”. Protams, albums ir ierastajā šokrokera stilā - nekādi brīnumi no viņa nav jāgaida. Uztverts tas diezgan labi - gan Apvienotajā Karalistē, gan Amerikā šis albums meklējams Top 10, kritiķu vērtējumā lielākoties dominē atzīme trīs ar krustu jeb plusu. Ja neskaita pašu Mensonu, tad lielāko daļu darba šajā ripulī ir paveicis Tailers Beitss, kurš ir gan producents, gan dziesmu mūzikas autors, gan gādājis par teju visu instrumentālo pusi (vēl piedalās bundzinieks Džils Šeirons) - viņam šādas “cilvēka-orķestra” funkcijas bija arī iepriekšējā diskā. Hmm, kura albums tad šis īsti ir - Mensona vai Beitsa? Protams, uzreiz uzprasās jautājums, kur Mensonu varēs redzēt “dzīvajā”, jo viņa koncerti vienmēr bijuši kaut kas īpašs. Tad, lūk, mums ģeogrāfiski tuvākās vietas varētu būt Helsinki (12. novembris), Stokholma (14. novembris) un Prāga (19. novembris).

PAR. Tipiski “mensonisks” albums, savējie sapratīs. No dziesmām izcelt gribētos “Say 10” ar teju vai “The Rage Against The Machine” cienīgiem ģitārrifiem un dinamiski ekspresīvo “Heaven Upside Down”, vēl varbūt arī “Saturnalia”. Tiesa, arī pārējie gabali no konteksta ārā nekrīt, visi ir klausāmi.

PRET. Paliela vilšanās. Ja neskaita pāris gabalus, tad te tā īsti nav, kur “piesiet ausi”. Protams, Mensons ir Mensons, turklāt neviens no viņa sen vairs negaida kaut ko līdzīgu albumos “Antichrist Superstar” (1996) vai “Mechanical Animals” (1998) iekļautajam skaņu materiālam, bet tomēr… Pēc šo rindu tapšanas apskatnieks intereses pēc uzmeta aci, kas rakstīts par “The Pale Emperor” - izrādās, ka “pret” argumentācija bijusi gandrīz identiska. Tātad šis tagad ir jaunais Mensons un ar tādu turpmāk nāksies sadzīvot.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.