RECENZIJA: Fink ''Resurgam''

© Publicitātes foto

Šoruden koncertzālē “Palladium” notikušais britu trio “Fink” koncerts izpelnījās itin labas atsauksmes – tieši tik labas, lai interese par šīs grupas sesto studijas albumu latvju zemē būtu vēl lielāka.

Albuma nosaukums tulkojumā nozīmē “Es atkal piecelšos”, tas radies no uzrakstiem uz 900 gadu vecas baznīcas sienas angļu dziesminieka, ģitārista un komponista Finka (īstajā vārdā Fins Grīnols) dzimtajā Kornvolā. “Biju tikko atgriezies no blūza tūres, balss pārpūlēta, nagi aplauzti, pēdējās dziesmas sviedri joprojām klāja ģitāru, kad izkravāju mantas. Pirmā nedēļa [studijā] bija domāta iekārtošanai un [aparatūras] uzstādīšanai, taču jau ceturtajā dienā mēs bijām ierakstījuši dziesmu “Resurgam”,” atminas Fins. Tā nu desmit dziesmas radītas divu mēnešu laikā, kas ir relatīvi ilgs laiks salīdzinājumā ar iepriekšējiem “Fink” albumiem. Jaunais garadarbs tapis sadarbībā ar producentu Flood, kurš arī ar “U2”, “Warpaint”, “The Killers” un citiem. Albums ierakstīts producenta Ziemeļlondonas ierakstu studijā “Assault & Battery”.

PAR. Šajā albumā “Fink” izklausās bezbailīgāki un eksperimentiem atvērtāki nekā jebkad - tas priecē. Priecē arī albuma noformējums un bukleta poligrāfiskā kvalitāte. Bet visvairāk priecē elegantā dziesma “The Determined Cut” un it īpaši “Day 22”, kurā ir gan gospeļu dziedājums, gan teju industriāls ģitārskanējums.

PRET. Klausīties šo disku vairāk par divām reizēm nerodas entuziasms. Interesanti, taču pagarlaicīgi.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.