RECENZIJA: Nine Inch Nails "Add Violence"

© Publicitātes foto

Iepriekšējais Trenta Reznora grupas “Nine Inch Nails” studijas albums “Hesitation Marks” tika izdots 2013. gadā, savukārt pērn nāca klajā mazā plate jeb EP “Not The Actual Events” ar piecām dziesmām – īstais brīdis gaidīt no šīs formācijas kaut ko jaunu un lielu.

Taču arī “Add Violence” ir EP formāts, proti, piecas dziesmas. Tāpat kā šī albuma priekšteci, arī šo disku Reznors sarakstījis kopā ar dziesmu autoru, aranžētāju, producentu un programmētāju Atikusu Rosu. Atsauksmes - “Billboard” topā 17. vieta, bet prestižā “Rolling Stone” vērtējumā saņemtas četras zvaigznes no piecām. Nav slikti. “Add Violence” ir otrā daļa grupas iecerētajai EP triloģijai, kuru sastāvdaļu klajā nākšana paredzēta ik pa 6 - 8 mēnešiem, tātad noslēgumam vajadzētu parādīties veikalu plauktos nākamā gada sākumā.

PAR. Lai gan te ir tikai piecas dziesmas, pietiktu pat ar vienu, lai šo EP būtu vērts noklausīties: 1/ jo šis ir “Nine Inch Nails”; 2/ jo šī dziesma ir tāda kā “Less Than”, kas atbilst visiem priekšstatiem par labu “naglu” skanējumu.

PRET. Šis ir krietni “mīkstāks” albums pat par tā priekšteci, kurā arī industriālā roka skanējuma nemaz nebija tik daudz - trīs dziesmas var pavilkt zem stilistiskā raksturojuma industriāls sintīpops. Interesi rada vienīgi “Less Than” un varbūt vēl hipnotiskā un transā ievedošā “The Background World” teju divpadsmit minūšu garumā.

*Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.