RECENZIJA: Ringo Starr "Give More Love"

© Publicitātes foto

Kādreizējais “bītlu” bundzinieks Ringo Stārs ir satriecošs – viņam ir jau 77 gadi, taču šis godājamais vīrs atkal un atkal laiž klajā jaunus studijas albumus.

Iepriekšējais disks “Postcards From Paradise” tika izdots 2015. gadā, taču Ringo jeb Ričardam Stārkijam sakrājies vēl kaut kas sakāms. Lūk, pēc skaita 19. studijas soloalbums, kurā iekļautas desmit jaunas dziesmas. To ierakstam piesaistīti vairāki skaļi vārdi, tostarp sers Pols Makartnijs, kas divās kompozīcijās iespēlējis… basu. Vēl - Džo Volšs, Deivs Stjuarts, Garijs Nikolsons un vesels bars mūziķu ar paša Ringo “All-Starr Band” priekšgalā. Lielu atzinību gan jaunais ripulis nav guvis. Piemēram, žurnāls “Rolling Stone” tam devis trīs zvaigznes no piecām, bet “The Times” vispār nav izjutuši nekādu cieņu pret “eksbītlu” un atvēlējuši tam tikai divas zvaigznes. Par topiem labāk nerunāsim - ne Britu salās, ne Amerikā “Give More Love” nav sasniedzis Top 100. Pašlaik Ringo ar jauno skaņu materiālu tūrē pa Ameriku, uz Eiropu viņš gan pagaidām it kā negrasās. Jāatgādina, ka Ringo Stārs ar koncertu pabijis arī pie mums - 2011. gadā viņu “dzīvajā” varēja skatīt “Arēnā Rīga”.

PAR. Ir vēl pulveris pulvernīcā! Stārs nedaudz koķetē ar kantri, kā arī ienes savās melodijās elpu no pagājušā gadsimta rokmūzikas, tomēr tas neož pēc naftalīna. “We’re On The Road Again” - jestrs un dzīvīgs rokenrols, interesants gabals ir arī “Laughable”, kādā lauku zaļumballē varētu jauki uzraut “Speed Of Sound”, savukārt ar “So Wrong For So Long” jau varētu tēmēt uz Bauskas kantrimūzikas festivālu. Vēl izcelt varētu “Shake It Up”, kas patiks “rockabilly” cienītājiem.

PRET. Kā dziedātājs Ringo ir paknaps, it īpaši tajos brīžos, kad cenšas dot vaļā uz pilnu klapi. Protams, nav šis albums nekāds vēsturē paliekošs šedevrs - klausīties var, bet ne vairāk.

*Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.