NOVĒRTĒ: Dziedošajam ugunsdzēsējam Buķelim karsta dziesma

© Publicitātes foto

Grupas “Līvi un Buks” vokālists Jānis Buķelis jeb Buks, kurš pazīstams kā “dziedošais ugunsdzēsējs”, metis pie malas kautrību un sācis pats sacerēt un ierakstīt savas dziesmas.

Pirmais vēstnesis Jāņa Buķeļa topošajai komponista karjerai ir dziesma “Aizdedzināts rīts” - jāsaka, ka tā ir diezgan pārsteidzoša, jo nav skarbs un “līvisks” roks, bet gan ar pūšamo instrumentu skanējumu bagātināta roka balāde. “Es ņēmu vērā to, ko man savulaik teica LNT šova “OKartes skatuves” žūrija, proti, negaidi brīnumu un sāc rakstīt dziesmas pats. Tas gan nenotika ļoti ātri, bet vismaz viena nu ir realizēta un, lai arī sākotnēji to biju iedomājies tādu gruntīgi roķīgu, pēc sarunas ar producentiem nolēmu riskēt un izkāpt no savas Liepājas roka komforta zonas,” atzīst Buks.

Dziesmu producēja pieredzējušais producents Artūrs Palkevičs, kuram tad arī radās ideja ierakstam piesaistīt pūtēju grupu. Tā nu ierakstā bez Artūra (fona vokāls, ģitāra, bass, taustiņinstrumenti) piedalījušies arī Zintis Žvarts (saksofons), Uldis Ziediņš (trombons), Sandris Skeranskis (trompete) un Gaitis Lazdāns (bungu programmēšana).

Jāpiebilst, ka Buks turpina rakstīt jaunas dziesmas, kā arī turpina muzicēt kopā ar Ainaru Virgu un viņa projektu “Līvi un Buks”, izpildot leģendāro “Līvu” dziesmas. Tuvākais lielākais notikums būs grupas akustiskais koncerts un akustiskā albuma ieraksts 12. novembrī Liepājas jaunajā atpūtas vietā “Wiktorija”. Koncertā varēs dzirdēt gan jaunus, gan jau sen iemīļotus grupas "Līvi" darbus. Piedalīsies arī Dzintara Beitāna vadītais stīgu kvartets.

Izklaide

Enerģiskā pašmāju grupa “Have No Heroes”, kuras pārstāvji sevi pieskaita pankrokam, lai gan drīzāk spēlē postpanka nišā, izdevuši jaunu singlu “Upside-Down World” un tā video. Tā gan ir viņu pieteikto jaunumu mazākā daļa.

Svarīgākais