Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Super Besse "La Nuit*"

© Publicitātes foto

Ja muzikāli savienojas baltkrievi ar latviešiem, kas sanāk? Pareizi, grupas “Super Besse” jaunākais albums, ko klajā laidusi mūzikas izdevniecība “I Love You Records”.

Arī šīs baltkrievu grupas debijas albumu “63610*” (2015) izdeva mūsējie, un tagad šī sadarbība tiek turpināta. Šo ceturtdien Rīgas klubā “One One” notika itin plaši apmeklēta albuma prezentācija, savukārt tālākais baltkrievu ceļš vedīs uz Franciju, kur viņiem grupas nosaukuma dēļ (tas esot slēpošanas apgabals kaut kur franču zemē) jau izveidojušās labas sadarbības saites. “Post punk”/”coldwave” trio “Super Besse” dibināts 2013. gadā Minskā, to izveidoja dziedātājs un ģitārists Maksims Kuļša, basģitārists Aleksandrs Siņica un taustiņnieks Pāvels Mihaļoks. Grupa bieži koncertējusi Baltijas valstīs un arī citviet Eiropā, ar katru uzstāšanos iegūstot arvien jaunus cienītājus. “Albums stāsta par nakts dzīvi. Mēģinājām atainot izjūtas, kas tiek piedzīvotas šajā diennakts laikā, kad valda tumsa un mazliet melanholijas,” par savu jauno darbu saka mūziķi.

PAR. Noklausoties šo specifisko darbu, jāatzīst, ka baltkrieviem tiešām izdevies uzburt tādas kā naksnīgas sajūtas. Protams, tas būs pārspīlējums, taču stilistiski “Super Besse” varētu pieteikt kā “kaut kas uz “The Cure” pusi ar kaut ko uz Viktora Coja pusi pie mikrofona”. Koncertā jaunais skaņu materiāls izklausās vēl iespaidīgāk - izrādās, ka basģitāras kā dominējošā instrumenta izmantošana ir teicams muzikālais risinājums, taču “Super Besse” jaunais albums ir labi klausāms arī mājas apstākļos. Ieteicamākās dziesmas - “Predlogenie”, “Noch” un it īpaši jau “Krug”.

PRET. Kaut kā pagrūti uztvert dziesmu tekstus - solistam ir problēmas ar dikciju, vai kā?