Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Pēc 5 gadu pārtraukuma Reiniks dodas Latvijas tūrē

STATISTIKAI: daudzpusīgais mākslinieks un izpildītājs Lauris Reiniks savas karjeras laikā ir izdevis deviņus studijas albumus, radījis ierakstus 11 valodās, kā arī saņēmis vairāk nekā 20 nacionāla mēroga balvu © Foto: publicitātes foto, Mārcis BALTSKARS

Pēc piecu (!) gadu pārtraukuma Lauris Reiniks dodas Latvijas tūrē – pirmais pasākums jau šo sestdien, 14. oktobrī, Vidzemes koncertzālē Cēsis.

Lai gan informācija par Laura Reinika gaitām no sociālajiem tīkliem gāžas aumaļām, viņš bieži redzams, vadot šovus, un sazin kur tikai vēl ne, Lietuvā un Amerikā viņš laikam vispār jūtas kā otrajās mājās, dziedātājs ar lielākiem solokoncertiem uz skatuves latvju zemē pēdējoreiz redzēts pirms pieciem gadiem, savukārt pēdējais studijas ripulis latviešu valodā Es skrienu datējams ar tālo 2010. gadu (Ziemassvētku albums neskaitās). Nu tā stunda ir situsi: ar koncertu Cēsīs aizsāksies Laura koncerttūre Es domāšu par tevi, kas aptvers duci pilsētu.

Pēc Cēsīm dziedātāja apciemojamo vietu sarakstā secīgi būs Jelgava, Ventspils, Rēzekne, Ādaži, Rīga, Alūksne, Valmiera, Madona, Liepāja, Jēkabpils un Preiļi. Finišs - 30. decembrī, taču centrālais koncerts būs Rīgas Kongresu namā, akurāt 17. novembrī, valsts svētku priekšvakarā. «Ir patīkams satraukums, jo došanās organizētā tūrē mūziķiem vienmēr ir ļoti īpašs notikums. Gribas, lai viss izdodas, kā iecerēts, un skatītāji būtu priecīgi par redzēto un dzirdēto koncertā,» tā pats Lauris. Protams, skanēs visi lielākie viņa hiti, taču arī pēdējos gados Lauris nav dusējis uz lauriem, tā ka būs arī pa kādam jaunākam gabalam. Jāpiebilst, ka tiks izdots arī mūziķa labāko dziesmu CD, kā arī nošu grāmata ar 50 populārākajām viņa dziesmām.